Said Saidi Amor (Arsenal) velt Zwanenburg met vijf treffers: 5-4

In de zondag derde klasse C heeft Zwanenburg een harde klap opgelopen. De ploeg van Edwin Eefting verloor met 5-4 van Arsenal. Of beter gezegd: Zwanenburg verloor van Said Saidi Amor. De aanvaller nam alle goals voor zijn rekening.

Bij rust was er niemand die nog iets gaf  voor de kansen van Arsenal. Zwanenburg overheerste en stond meer dan verdiend met 2-0 voor. Arsenal coach Iwan Zandwijken: “ Maar als het 4-0 had gestaan hadden we ook niets te klagen gehad.. We hadden echt niets te vertellen.”  Sterker nog; Arsenal kwam geen enkele keer voor het doel van Remco van Schagen.

ZAndwijken 2

Zwanenburg deed zich met twee treffers (Rick van Veen en Jordy Vierbergen) veel te kort. Het gaf Arsenal net dat beetje hoop om er in de tweede helft nog iets van te maken. Daarbij werden de Amsterdammers in het zadel geholpen door een snelle treffer. Vijf minuten na de hervatting voorkwam Max Hoefeijzers met een sliding een treffer. De corner die volgde leverde wel een treffer op.  Doelman Van Schagen redde eerst nog op het schot van Zandwijken maar op de rebound van Amor was hij kansloos (1-2).

De doelpunten volgend elkaar vervolgens in rap tempo op. Eerste zorgde Amor met een fabelachtige stiftbal/schot voor de 2-2. Vanaf de rand van de zestienmeter liet hij de bal met zovele gevoel en precisie in de kruising belanden (2-2).  Twee minuten later was die wonderschone treffer al weer te niet gedaan omdat Tim Hollander voor de 2-3 zorgde.

Said

Knullig balverlies van Zwanenburg-middenvelder Stephan Blok zorgde er voor dat Amor zijn derde van de middag kon maken.  Zandwijken onderschepte de bal en stuurde Amor weg die vervolgens, Robin Poelsma, Tim van Noord en doelman Van Schagen op het verkeerde been zette.

De spits, die zes maanden uit de roulatie was en vier knie operatie onderging en pa zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, moest nog een keer aan de bak want een kwartier voor tijd had Rick Buijs Zwanenburg voor de zoveelste keer op voorsprong gezet (3-4).  Tien minuten voor tijd deed Amor wat hij al zo vaak heeft gedaan in zijn lange en mooie loopbaan; namelijk scoren.  Een voorzet van Anthony Voskuilen schatte hij op waarde en stiftte de bal vervolgens over de doelman (4-4).

Pingel aanloop

Deze krankzinnig middag, die in de eerste helft al lang gespeeld had moeten zijn, kreeg het eind van een jongensboek.  Drie minuten voor het eindsignaal werd Raymond Alexandre neergehaald door Van Schagen. Scheidsrechter Bus kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen. Amor twijfelde geen moment en haalde de trekker over: 5-4.

Amor: “ Al we inderdaad met 4-0 achterstaan bij de rust mogen we niet klagen. Nu hielden we hoop. Voor mij is het natuurlijk heerlijk om zo mijn rentree te maken na ene half jaar. Beter had ik het me niet kunnen voorstellen.  Eindelijk weer negentig minuten spelen. Heerlijk! En die tweede goal?  Natuurlijk was dat bewust!”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag 3C