Home / Algemeen / Sam Coenen (Arsenal): “Moeten een nieuw team bouwen”

Sam Coenen (Arsenal): “Moeten een nieuw team bouwen”

Van kampioens- naar degradatiekandidaat. Het kan snel gaan in het voetbal. Waar Arsenal vorig seizoen nog tot de laatste speeldag meedeed om de titel vecht het momenteel om lijfsbehoud in de zondag derde klasse C.  “Het is lastig, maar je leert er veel van”, aldus Sam Coenen. “We willen heel graag laten zien dat we het kunnen maar het komt er nog niet helemaal uit.”

De jonge doelman, die afgelopen zondag zijn 21ste verjaardag vierde, heeft wel een verklaring voor de terugval waar Arsenal momenteel mee te maken heeft. “We hebben veel jonge spelers erbij gekregen. Ik denk dat het allemaal aanwinsten zijn, maar je mist gewoon de wat oudere spelers die opstaan en de leiding nemen. Denk bijvoorbeeld aan een Mitchell Pique die gestopt is. Dan lever je naast ervaring ook individuele kwaliteiten in. Dat soort jongens brengen rust in de ploeg. Het is nu allemaal wat speelser. Het is ook lastiger om echt dat ‘powervoetbal’ te spelen met al die jonge jongens. Als tegenstanders lange ballen gaan geven en het komt op kracht aan dan krijgen we het moeilijk.”

Foto Jos Spitteler

Het verhaal van vorig seizoen is bekend. Nadat Arsenal op de voorlaatste speeldag voor de derde keer op rij gelijkspeelde nam AGB de koppositie over en gaf deze niet meer uit handen. Die ploeg kroonde zich tot kampioen en is momenteel hard op weg naar het volgende kampioenschap in de tweede klasse. Coenen: “Wij hebben het toen echt laten liggen. Ik ben wel benieuwd hoe het zou zijn als wij daar nu hadden gespeeld. Wellicht was ons team dan ook bij elkaar gebleven. Ik vind het wel leuk om te zien dat AGB het nu zo goed doet. Het bewijst ook dat het gat tussen de derde en de tweede klasse niet al te groot is.”

Foto Mario Wormhoudt

Door de nederlaag tegen Fortius (0-2) is Arsenal naar de voorlaatste plaats gezakt, wat aan het einde van de rit directe degradatie zou betekenen. De ploeg heeft nog acht wedstrijden om iets aan de situatie te veranderen. Coenen weet wat er moet gebeuren. “Het scoren gaat nog te lastig. Ik denk wel dat als we het spel van het eerste half uur doortrekken dat de punten nog wel komen. We krijgen gelukkig nog een aantal tegenstanders die net boven ons staan.”

Foto boven: Jos Spitteler

Send this to a friend