Sam Osei mag na hartritmestoornissen weer aan zijn herstel denken

In oktober schrok iedereen zich rot bij zaterdag eersteklasser FC Breukelen toen Amsterdammer Sam Osei na de wedstrijd tegen DFS neer stortte. Achteraf bleek het om een hartstilstand te gaan. Sinds kort mag de 26-jarige voetballer van de artsen weer aan zijn herstel werken.

Het ICD-kastje, geplaatst in de borststreek, helpt zijn lichaam hartritmestoornissen te voorkomen. Van de artsen mag hij nu dus weer langzaam aan zijn herstel werken. Osei: “Ik mag alles doen, heb hele goede begeleiding van de artsen van het AMC en de medische staf van FC Breukelen te weten Jos Schieveen en Jill Warmerhoven. Ik heb goede afspraken gemaakt met mijn trainer Cor ten Bosch. Ik moet natuurlijk eerst weer wedstrijdritme opdoen. Ik wil soms te snel maar Cor remt me tijdig af.

Afgelopen zaterdag viel Osei een kwartier voor tijd in tegen WNC. “Vooraf had Ten Bosch aangegeven dat ik mogelijk mocht invallen als de wedstrijd het toe liet. Ik had vooraf geen extra spanning, maar toen ik een seintje kreeg van Cor werd ik wel gespannen. Gelukkig ging alles goed met me, we verloren helaas wel.”

Het seizoen van Osei loopt dus heel anders dan de speler had verwacht. “Ik heb vanwege diverse blessures nog amper echt iets kunnen laten zien bij FC Breukelen. Ik hoop over enige weken zover te zijn dat ik wat meer speeltijd aan kan. Ik weet zeker dat ze dan langs de lijn zeggen: die Sam, potverdrie, die is goed.”

Cor ten Bosch geeft aan dat het naar omstandigheden best aardig gaat met Sam. “We doen rustig aan op de trainingen. Sam moet natuurlijk ook weer wedstrijdritme opdoen en dat kan feitelijk qua speeltijd het beste in het tweede elftal. Als Sam bij het eerste elftal op de bank zit kijken we of Sam ook bij ons zijn minuten kan maken.”

Aanstaande zaterdag speelt FC Breukelen thuis tegen DFS. Een bewogen wedstrijd, vooral voor Osei. Klik hier voor het programma en de stand in de zaterdag eerste klasse A.

Bron en foto website FC Breukelen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)