Mickey Samardzic was vandaag niet aanwezig bij de 0-10 nederlaag

Samardzic per direct hoofdtrainer bij Blauw Wit

Na het vertrek van Ron van Niekerk moet FC Blauw Wit Amsterdam op zoek naar alweer zijn derde trainer van dit seizoen. De club uit Sloten begon de competitie met Jack de Gier en stelde na zijn overstap naar NEC Van Niekerk aan als opvolger. Deze gaf vorige week aan per 1 maart hoofd van de voetbalacademie Laranja Mechanica in Brazilie te worden.

Dit betekende voor Blauw Wit dat er vergaderd moest worden over de invulling van het hoofdtrainerschap voor het restant van het seizoen. Ondertussen hebben de trainerswisselingen een negatief effect gehad op de prestaties van het eerste zondag team, want Blauw-Wit staat op dit moment onderaan in de zondag Tweede klasse B.

Mickey Samardzic
Samardzic: “Ik ben dag en nacht bezig met voetbal”

Bernard Frank, voorzitter van Blauw-Wit, geeft aan dat de recent aan de technische staf aangestelde Mickey Samardzic zondag op de bank zit. Samardzic zou Blauw Wit eerst ondersteunen in de scouting, maar zal ook bij het eerste elftal langs de lijn staan. Frank: “We hebben een voorlopige overeenkomst met Mickey Samardzic, maar zoals dat zich nu laat zien, kan het nog veranderen. We zijn nog druk bezig alle opties te bekijken dus het is nog niet zeker dat Samardzic volgende week ook weer op de bank zit.”

De voorzitter wil wel duidelijk maken dat het bestuur geen behoefte (meer) heeft aan trainers die zich aanmelden. Frank: “Er komen zoveel ongewilde sollicitaties binnen, maar we bekijken alle opties zorgvuldig. Mickey (Samardzic red.) is al 75 en heeft genoeg ervaring om ons verder te helpen. Het zou daarom heel goed kunnen dat Mickey tot het eind van het seizoen voor de groep blijft staan.

Samardzic, die al eens eerder hoofdtrainer was bij Blauw Wit, zal samen met Medet Kurtkaya komende zondag de verantwoordelijkheid over het eerste elftal dragen. De trainer geeft aan de club te willen helpen waar het kan. Samardzic: “Ik heb bij Blauw Wit een contract tot en met het einde van het seizoen. Ik moet voor routine en ervaring bij Blauw Wit zorgen en moet de ploeg de komende negen wedstrijden helpen in de strijd tegen degradatie.”

Samardzic met Cruijff
Mickey Samardzic samen met Johan Cruijff

In het voetbalwereld is Samardzic zeker geen onbekende naam. Hij heeft zelf meerde voetballers, zowel amateur als professioneel, getraind en heeft ook de ‘Mickey Samardzic’ voetbalschool. “Ik ben dag en nacht bezig met voetbal. Voor mij is het geen probleem om Blauw Wit te ondersteunen op dit moment. Dat ga ik ook doen tot mijn contract aan het eind van het seizoen afloopt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)