Samenvatting Swift – Grashoppers

In de vierde ronde van het bekertoernooi heeft Swift er strafschoppen voor nodig gehad om zich te ontdoen van vierdeklasser Grasshoppers. Een stunt leek aanstaande, totdat Mike Ruijter vlak voor tijd gelijk maakte (2-2). Vanaf de stip rekende de Hoofdklasser uiteindelijk af met Grasshoppers.

De bezoekers uit Hoogwoud namen al in de tweede minuut van de wedstrijd brutaal de leiding in de wedstrijd. Na een pass van Nick Boon kon Jim Roodhof in één keer uithalen en al vroeg in de wedstrijd keeper Dennie van der Giezen passeren. Namens de thuisploeg kreeg Bas Middelkoop een goede mogelijkheid om Swift weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot miste de kracht om het doelman Ligthart echt lastig te maken. Roodhof volleerde aan de andere kant de bal in lastig positie langs het vijandige goal.

In de 28ste minuut stelde Swift toch orde op zaken. Max van Wakeren controleerde een prachtige pass van Jaap Smeeing en hij schoot de bal in twee instanties achter Ligthart. Toch ging Grasshoppers verrassend genoeg met een voorsprong de rust in. Een overtreding van Mike Ruijter op Roodhof werd bestraft met een strafschop, die werd benut door Steven de Boer: 1-2.

Na rust kreeg Grasshoppers in de 55ste minuut een enorme mogelijkheid op de 1-3, maar het schot van Thijs Kruijssen verdween naast de goal van Van der Giezen. Swift drong vervolgens aan op de gelijkmaker, alleen had het moeite om de defensie van Grasshoppers te doorbreken. De ploeg van Mark Evers creëerde slechts een handjevol kansen, totdat vlak voor tijd alsnog de bevrijdende treffer werd gemaakt.

Ron Rosenhart haalde de achterlijn en stelde met een strakke lage voorzet Ruijter in staat om de 2-2 binnen te schuiven. In de daaropvolgende strafschoppenserie slaagde Swift er alsnog in aan het langste eind te trekken. De eerste twee penalty’s van Tobias Kuyvenhoven (Swift) en Dempsey (Grasshoppers) werden nog gemist, waarna beide ploegen wel twee kaar raak schoten. Toen Jim Roodhof vervolgens namens Grasshoppers opnieuw miste, besliste Jorik Hollewand de wedstrijd, waardoor Swift zich uiteindelijk moeizaam plaatste voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Paul Stoeltie