Sander Middelbeek (JOS) heeft selectie nagenoeg rond

JOS Watergraafsmeer kende een prima eerste seizoen in de zondag hoofdklasse. De ploeg van Sander Middelbeek eindigde keurig in de middenmoot. De oefenmeester kan voor het komende seizoen beschikken over vier nieuwe spelers.

Middelbeek is de afgelopen weken druk bezig geweest om het vertrek van de gerespecteerde krachten Bas ter Haak (OSV), Paul Bekker (stopt) en Thierry van der Kooije (ter Leede) op te vangen. Middelbeek: ”We kunnen bij JOS geen spelers ‘aantrekken’. We moeten het doen met spelers die via via bij ons terechtkomen. Mijn selectie bestaat in totaal uit ongeveer 40 spelers waaronder vier keepers. Komend seizoen komen er ook nog een aantal A-junioren bij naast vier huidige aanwinsten.

JOS Watergraafsmeer - Quick
Foto Piet Pas: JOS Watergraafsmeer viert een treffer. Volgend seizoen zullen Paul Bekker (derde van links), Bas ter Haak (eerste rechts) en Thierry van der Kooye (tweede links) geen deel meer uitmaken van de selectie

Allereerst wist Sander Middelbeek de topscorer van het Amsterdamsche Voetbal, Jesse van Huisstede, te verleiden voor een overstap naar JOS Watergraafsmeer. Middelbeek: ‘’Jesse is via een oud-speler van JOS bij ons terechtgekomen. Hij heeft bij ons meegetraind en vervolgens hebben we een gesprek gehad. Hierin heb ik hem verteld welke plannen ik met hem had en daar was hij enthousiast over. Hij wilde bovendien graag in zijn woonplaats Amsterdam blijven voetballen.

Middenvelder Tom de Lange komt over van het uit de zaterdag eersteklasse gedegradeerde HBOK. ‘’Tom ken ik ook al langer, ik heb hem al vaker geprobeerd naar JOS te halen. Hij is technisch sterk en heeft een groot loopvermogen. Daarnaast is het een echte winnaar. Hij is een goede vervanger voor Bas ter Haak.’’

De derde versterking is verdediger Teddy Jansen. ‘’Teddy was in de winterstop weggegaan bij Ter Leede en zocht een nieuwe club. Vanaf maart heeft hij volledig met ons meegetraind onder voorwaarde dat hij dan ook bij ons zou komen spelen. Hij is een welkome versterking met zijn ervaring op dit niveau.’’

Teddy Janssen Ter Leede
Teddy Janssen is een van de nieuwe aanwinsten voor Hoofdklasser JOS Watergraafsmeer

Tot slot haalde Middelbeek nog een jonge aanvaller binnen. Stefan Schipper komt over van competitiegenoot Hollandia uit Hoorn. ‘’Stefan is een spits die in het verleden ook voor AFC heeft gespeeld. Hij komt oorspronkelijk uit West-Friesland maar hij woont en werkt in Amsterdam. Na een seizoen Hollandia wilde hij dichter bij huis gaan voetballen. Als speler is hij een grote, tweebenige en balvaste aanvaller.”

”Het zou mooi zijn als we in de laatste dagen nog een extra middenvelder en verdediger kunnen vinden, maar in principe gaan we het met deze jongens doen. We kunnen tevreden zijn over afgelopen jaar. Volgend seizoen willen we graag beter worden als team en een hogere eindklassering halen. Het doel is om een periodetitel te winnen.”

Tekst: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!