SCH’44 bezorgt FC Weesp opnieuw grote nederlaag

Zondag tweedeklasser FC Weesp wacht nog altijd op de eerste zege sinds eind oktober, toen er met 1-0 van SDZ werd gewonnen. De ploeg van René van Vark ging voor de derde keer op rij met ruime cijfers onderuit. SCH’44 was met 5-0 te sterk.

Waar FC Weesp in de heenwedstrijd tot het laatste kwartier goed tegenstand bood en uiteindelijk met 1-4 onderuit ging, kwamen de bezoekers er in Harmelen niet aan te pas. Binnen een kwartier stond er al een 3-0 stand op het scorebord door doelpunten van Tom van der Linden, Oussama Lahri en Raoul Pengel. Daarmee was het duel ook gespeeld, want FC Weesp kon nauwelijks tegenstand bieden.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste 45 minuten. FC Weesp liep achter de feiten aan, SCH’44 controleerde de wedstrijd en liep uit naar een 5-0 eindstand. Dion de Lange was in de rebound het meest alert nadat een penalty van Mitch Maas gekeerd werd door doelman Arno Copier en Pengel (ex-ZSGOWMS en Chabab) maakte zijn tweede van de middag.

Uit de laatste drie wedstrijden, die alledrie verloren werden, kreeg FC Weesp liefst vijftien doelpunten tegen. Daardoor hebben ze nu de meeste tegendoelpunten uit de competitie: 45 in totaal. Op de ranglijst blijft de ploeg van René van Vark twaalfde staan. De achterstand op de veilige elfde plek (Quick 1890) is inmiddels drie punten. Volgende week komt middenmoter Nieuw Utrecht op bezoek in Weesp.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.