SCH’44 en SDZ houden elkaar in topper in evenwicht

Na twee zeges op rij heeft promovendus SDZ de eerste punten laten liggen in de zondag tweede klasse B. Op bezoek bij het eveneens foutloze SCH’44 werd er niet gescoord. Door het 0-0 gelijkspel blijven beide ploegen ongeslagen en de ranglijst aanvoeren.

Een wedstrijd met weinig grote kansen eindigde volgens SDZ-trainer Kai Meeuwsse terecht in een gelijkspel. “Ik ben heel erg tevreden over het collectief. Iedereen heeft keihard gewerkt”, blikte de oefenmeester terug. “Verdedigend stond het goed, we hebben weinig weggegeven. De opbouw was ik ook positief over, alleen voorin hebben we te weinig gecreëerd. Zij hadden de organisatie heel goed staan en het ontbrak ons aan creativiteit.”

“SCH’44 heeft echt een goede ploeg, ze spreken terecht uit dat ze kampioenskandidaat zijn”, vervolgde Meeuwsse. “Zij hebben één honderd procent-kans gekregen, die ging voorlangs. Aan het einde kregen wij een paar mogelijkheden. Met Issam el Bakkali als invaller hoopte ik nog dat hij het verschil kon maken, maar dat lukte hem niet echt. Het was redelijk leuk om naar te kijken; een wedstrijd met een hoop strijd en beleving.”

De oefenmeester kan leven met een punt. De Amsterdammers zijn immers nog steeds ongeslagen en met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden kan SDZ terugkijken op een prima start. “We zijn een promovendus, spreken uit dat we mee willen doen. Als je dan tegen een kampioenskandidaat gelijkspeelt en je bent er ook gelijk aan, is dat een goed teken.”

Volgende week staat er voor SDZ opnieuw een topper op het programma, thuis tegen Pancratius. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ