Schaap verlaat JOS Watergraafsmeer: “Was daar heel gelukkig”

Reggie Schaap is in het seizoen 2020-2021 niet langer te bewonderen in het shirt van JOS Watergraafsmeer. De buitenspeler komt aankomend voetbaljaar uit voor FC Lisse dat in de Derde Divisie speelt. Voor Schaap is de transfer een ideale mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. “Nog altijd heb ik de ambitie om het hoogst haalbare uit mezelf te halen”, stelt Schaap.

Sportieve uitdaging

Schaap speelde de afgelopen vier seizoenen voor JOS Watergraafsmeer, waar hij het nog altijd uitstekend naar zijn zin heeft. “Ik was absoluut niet op zoek naar een andere club, maar het kwam simpelweg op mijn pad. FC Lisse heeft mij benaderd om te vragen of ik naar de club wilde komen. Als dat niet was gebeurd, dan had ik volgend seizoen gewoon nog bij JOS Watergraafsmeer gespeeld. Het is een prachtige, warme club die de afgelopen jaren mijn tweede thuis is geworden. Ik had dan ook absoluut geen reden om bij de club weg te gaan, want ik was daar heel gelukkig.”

Desondanks ging het op sportief gebied bij Schaap kriebelen toen de club uit Lisse hem benaderde. “Met FC Lisse zit ik natuurlijk in de Bollenstreek met andere mooie clubs eromheen. Bovendien bestaat de Derde Divisie zaterdag uit leuke clubs, dus ik denk dat het voor mijn ontwikkeling een goede keuze is om weg te gaan.” De club benaderde hem eind februari met de vraag of hij een overstap wilde maken. “Het was een lastige keuze, omdat het moeilijk is om je club na vier jaar achter te laten. Ik heb het goed besproken met het bestuur, mijn medespelers en de technische staf. Alles bij elkaar heeft mij ertoe doen besluiten om de overstap te wagen.”

Voetbaltoekomst

Buiten de club om verandert komend seizoen weinig voor Schaap. “Ik krijg rugnummer 11, hetzelfde nummer dat ik bij JOS Watergraafsmeer had. Positioneel ben ik een aanvaller die de afgelopen jaren veel op de flanken heeft gespeeld, maar natuurlijk kan ik ook als aanvallende middenvelder fungeren. De club heeft mij gehaald voor de positie als linksbuiten, maar mocht de trainer mij ergens anders nodig hebben dan sta ik daarvoor open.”

De aanvaller verlaat JOS Watergraafsmeer in ieder geval met een goed gevoel. “Ik krijg veel steun vanuit JOS Watergraafsmeer. De club vindt het jammer dat ik wegga, al zijn de mensen daar ook enorm blij voor me. Gelukkig blijft de deur altijd voor me openstaan, dus daar ben ik blij mee. Of je me ooit nog terugziet bij de club? Dat zou goed kunnen. Ik ben pas 26 jaar, dus heb nog een heel leven voor me”, aldus Schaap.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

JOS Watergraafsmeer verlengt met Plemper: “Vertrouwen is essentieel”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)