Home / Algemeen / Schakel acht AMVJ niet kansloos tegen WNC

Schakel acht AMVJ niet kansloos tegen WNC

AMVJ is nog één ronde verwijderd van promotie naar de zaterdag eerste klasse. De ploeg van Hans Schakel rekende in de eerste ronde af met FC De Bilt en wacht nu een tweestrijd met eersteklasser WNC voor promotie, nadat het in de afgelopen seizoenen telkens mislukte.

Vorig jaar strandden de Amstelveners nog in de eerste ronde tegen Woudenberg. “Die hebben we nu gelukkig overleefd en ik denk dat we ook een klein mazzeltje hebben dat de finaleronde is geschrapt. Alleen WNC staat nog tussen ons en de eerste klasse in. Op papier heeft WNC misschien de betere ploeg, met meer gogme en ervaring, maar ik acht ons zeker niet kansloos. Zij hebben alles te verliezen, wij niks. Het is ook geen heilig ‘moeten’ bij ons. We gaan gewoon lekker voetballen en met een open gevoel en veel vertrouwen die twee wedstrijden in.”

In de eerste ronde rekende AMVJ af met FC De Bilt. Foto: RickySportphotography
In de eerste ronde rekende AMVJ af met FC De Bilt. Foto: RickySportphotography

Zaterdag speelt AMVJ eerst op eigen veld in Amstelveen, de beslissende wedstrijd wordt over een week in Waardenburg gespeeld. En mocht de club het halen, dan is het volgens Schakel klaar voor de eerste klasse. “In tegenstelling tot veel andere clubs die promoveren, kiezen wij er dan bewust voor om niet door te selecteren. We gaan het volgend seizoen sowieso met deze groep doen. Ik heb jongens van een hoger niveau moeten afwijzen, omdat wij niet zitten te wachten op spelers die voor een jaartje even op niveau komen voetballen. Er zullen waarschijnlijk maar twee spelers bijkomen voor de breedte – die ook goed in het team passen – en een paar uit de jeugd, de selectie blijft grotendeels intact. Of het nou eerste of tweede klasse wordt.”

De oefenmeester kijkt er al naar uit. “Ik ga de uitdaging in de eerste klasse graag aan met de spelers. Ik geloof erg in deze groep, dat wij ook een hoger niveau aankunnen. De kans dat wij de eerste klasse kunnen halen, schat ik tegen WNC op 45%. De spelers zijn erg gemotiveerd en met het vertrouwen zit het de laatste weken ook goed.”