Schakel (AMVJ) kijkt uit naar speciale topper tegen WV-HEDW

AMVJ heeft de eerste periodetitel in de zaterdag tweede klasse A voor het grijpen. Daarvoor moet zaterdag nog wel gewonnen worden op bezoek bij WV-HEDW. Een speciaal affiche voor trainer Hans Schakel. Vijf jaar lang was hij technisch jeugdcoördinator in Amsterdam-Oost en als voetballer speelde hij bij WV-HEDW zelfs nog een jaar samen met zijn collega Martin Steenvoorden (2005/2006, red.). Zaterdag komt hij als trainer van AMVJ terug op Sportpark Middenmeer.

“Voor mij persoonlijk is het erg leuk om WV-HEDW te treffen. Mijn zoon speelt er op de zaterdagochtend en normaal vertrek ik daarna richting AMVJ. Nu kan ik dus een hele dag in Amsterdam-Oost blijven. Ook met de trainer (Martin Steenvoorden, red.) heb ik eerder gewerkt, als speler en als technisch jeugdcoördinator. Dat ik nu als trainer van AMVJ mijn oude club WV-HEDW tegenkom, maakt het toch wel speciaal.”

Zaterdag staat in de topper de eerste periodetitel op het spel. Koploper AMVJ begon met vijf overwinningen op rij goed aan het seizoen, maar de laatste twee wedstrijden (tegen Beursbengels en ZOB, red.) werden verloren. Schakel: “Dat waren twee ongelukkige nederlagen. We begonnen onbevangen aan de competitie, maar na een paar wedstrijden merkten we al dat de clubs zich anders instellen op ons. Het is meteen een andere situatie voor ons en brengt druk met zich mee. De negatieve reeks is geen structureel probleem, maar we willen er wel zo snel mogelijk uitkomen.”

WVHEDW - AMVJ 1213
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in Amsterdam-Oost, won WV-HEDW met 2-1. Foto: Archief (10/11/2012)

Dat kan tegen WV-HEDW. Bij een overwinning gaat de eerste periode naar de Amsterdammers, die dan Beursbengels achter zich houden. Schakel: “De druk ligt ook bij Beursbengels, zij moeten eerst winnen van BOL. Wij gaan in ieder geval niet ten koste van alles vol voor de periode. De spelers willen wel graag winnen, zijn gemotiveerd en verbeteren zich wekelijks. Dat kunnen we belonen met een periodetitel.”

Volgens Schakel gaat die eerste periode ook naar AMVJ, maar makkelijk zal het zaterdag niet gaan. “Het wordt een spannende pot, we zijn aan elkaar gewaagd. WV-HEDW draait momenteel goed en is op papier misschien wel de beste ploeg uit deze tweede klasse. Toch denk ik dat wij met een 0-1 overwinning en de periodetitel van het veld afstappen.”

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!