Home / Algemeen / Schakel (WVHEDW) opgelucht na eerste zege: “Had alle plannen en scenario’s klaarliggen”

Schakel (WVHEDW) opgelucht na eerste zege: “Had alle plannen en scenario’s klaarliggen”

Hans Schakel heeft zijn eerste twee maanden als hoofdtrainer WVHEDW erop zitten. De functie van eindverantwoordelijke was de enige die nog ontbrak, na eerder speler, technisch jeugdcoördinator en nu ook voetbalvader te zijn (geweest) bij de Amsterdamse eersteklasser. Afgelopen weekend werd ook de eerste competitiezege gepakt.

De overwinning op DHSC zorgde voor een hoop opluchting op Sportpark Middenmeer. Zo verrassend was het overigens niet, wilde Schakel zeggen. “De jongens hadden vanaf het begin een bepaalde verbetenheid: vanaf vandaag gaat het gebeuren.” En het gebeurde. WVHEDW imponeerde tegen de titelkandidaat en won met 4-1. “Die overwinning was heel belangrijk. Voetbal is niet alleen een technische sport, maar ook iets mentaals. Een resultaatsport. Ik had alle plannen en scenario’s al klaarliggen, want als trainer moet je altijd vooruit kijken. Voor de jongens is dit extreem belangrijk omdat je er zelfvertrouwen kan uithalen.”

Na een jaartje als assistent/stagiair bij FC Lisse (voor zijn TC1-diploma) is Schakel nu weer hoofdtrainer, wat hij eerder ook bij AMVJ en Sporting Martinus (zaterdag) was. De oefenmeester geniet van zijn nieuwe rol bij de club waar hij al jarenlang rondloopt. “Ik vind het echt heel erg leuk. Een mooie club, goede jeugdopleiding en hele vriendelijke en warme mensen. Mijn twee zonen voetballen hier ook. Zaterdagochtend stond ik om kwart over acht al op het veld, nog vroeger dan een schooldag, de pionnen uit de zetten voor de wedstrijden van de mini’s. Maar ik ga tussendoor wel even terug naar huis, hoor.”

Er is bewust nog geen concrete doelstelling bepaald. Dat doet Schakel ook vaak niet zo snel, daar wacht hij eerst enkele weken op. “Na een wedstrijd of vijf/zes heb je een beeld van de competitie en je eigen ploeg. Dan bepalen we gezamenlijk, met het team, de doelstelling. Ik kan wel roepen ‘ik wil dit of dat’, maar als de jongens alles wel best vinden.. Het gaat ook om draagvlak binnen het team. Dat is iets waar we het over een paar weken over gaan hebben. Ze zijn vorig jaar zesde geëindigd, dus we willen eerder hoger dan lager eindigen. Daarvoor hebben we ook een goede groep.”