Home / Homepage / Scheidsrechter Sander van der Eijk geeft 4 maart lezing bij WV-HEDW
Sander van der Eijk

Scheidsrechter Sander van der Eijk geeft 4 maart lezing bij WV-HEDW

Op woensdag 4 maart verzorgt scheidsrechter Sander van der Eijk een lezing voor verenigingsscheidsrechters in Amsterdam-Oost. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden, zoals spelers, trainers en bestuursleden, ook van harte welkom.

Programma

Op basis van zijn ervaringen en aan de hand van actuele beelden en geluidsfragmenten uit het betaald voetbal zal Van der Eijk op woensdag aanwezigen bijpraten over overtredingen, buitenspel, kaartenbeleid, hands en actuele spelregelwijzigingen. Deze wijzigingen zijn met ingang van dit seizoen van kracht. Daarnaast zal de scheidsrechter aandacht besteden aan zijn loopbaan als scheidsrechter, zijn persoonlijk ontwikkeling, ervaring en ambitie.

Uiteraard ontbreekt ook het gebruik van de technologie niet, zoals de headsetcommunicatie die het arbitrale kwartet in Eredvisie en Eerste Divisie gebruikt. Maar ook de VAR komt aan bod, een rol die de in Amstelveen geboren Van der Eijk diverse malen heeft vervuld. Ook komt positie kiezen tijdens het spel en bij spelhervattingen aan de orde en zal Sander een inkijk geven in het betaald voetbal. Daarnaast, niet onbelangrijk, kan met hem gesproken worden over de toepassing van de spelregels en kunnen uiteraard ook vragen gesteld worden.

RKAVIC & Eredivisie

Van der Eijk, die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Eredivisie, is een mooi voorbeeld voor veel vereningsscheidsrechters die de ambitie hebben een mooie carrière na te streven op arbitragegebied. Hij begon zijn scheidsrechtersloopbaan bij RKAVIC in Amstelveen. Naast het voetballen floot hij op verzoek van de club regelmatig jeugdwedstrijden. Een hobby die aansprak, hij hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen en besloot zich volledig te richten op het fluiten.

Geen verkeerde keuze blijkt achteraf, de arbiter maakt voor het vierde seizoen op rij onderdeel uit van de Masterclass Betaald Voetbal. Inmiddels heeft Van der Eijk meer dan 77 wedstrijden in het betaald voetbal gefloten. Het merendeel daarvan in de Eerste Divisie, maar sinds vorig seizoen leidt Sander met grote regelmaat wedstrijden in de Eredivisie. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de Eredivisie bij Heracles Almelo tegen Willem II, dit seizoen heeft hij al acht duels in de Eredivisie achter zijn naam in een competitie waarin 22 speelronden zijn afgewerkt.

Locatie

De avond wordt gehouden in de kantine van WV-HEDW op sportpark Middenmeer, Radioweg 86 in Amsterdam. Inloop vanaf 19.00 uur. De lezing zal beginnen om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. De avond wordt door de Vrienden van de SVA (Scheidsrechters Vereniging Amsterdam) georganiseerd waardoor er geen kosten aan verbonden zijn.

Aanmelden

Iedereen is welkom, maar meld je wel aan. Dat kan bij Yannick Mahieu via yannick@sva-amsterdam.nl.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend