Schelling kiest voor Hoofdklasse en verlaat Pancratius

Pancratius zal aan het eind van het seizoen afscheid moeten nemen van één van haar steunpilaren. Centrale verdediger Menno Schelling verlaat de club uit Badhoevedorp voor een avontuur bij hoofdklasser HFC EDO. In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertelt Schelling over zijn keuze voor EDO en de strijd tegen degradatie met Pancratius.

Al na één gesprek wist de 22-jarige Schelling dat EDO zijn nieuwe club ging worden. Schelling: “Ze hadden voorafgaand aan dit seizoen al met mij gesproken, maar toen had ik mijn jawoord al aan Pancratius gegeven. Ze waren iets te laat op dat moment. Nu zochten zij begin november al contact en na het gesprek met trainer Roy van der Mije was het voor mij duidelijk dat ik hier naartoe wilde.”

Voor Schelling was EDO dan ook geen vreemde club, hij had er zelf verschillende malen tegen gespeeld. “Daarom weet ik ook dat het een voetballende ploeg is. Dat past heel goed bij mij. Verder ken ik een aantal jongens die daar spelen”, aldus Schelling, die ook duidelijk te horen kreeg waarom EDO hem zo graag wilde hebben. “Ze waren op zoek naar een linksbenige, centrale verdediger met lengte, die daarnaast ook goed kon voetballen. Ik denk dat ik wel in dat plaatje van de trainer pas.”

Menno Schelling
Menno Schelling, hier als aanvoerder van Pancratius, speelt volgend seizoen voor hoofdklasser EDO

Met zijn vertrek verlaat Schelling wel de club waar hij als jeugdspeler, voordat hij naar AZ vertrok, en later als speler van de zondagselectie veel van zijn voetballende tijd heeft doorgebracht. Het was voor de jonge verdediger daarom fijn dat de mensen binnen de club blij voor hem waren. Schelling: “Natuurlijk baalden ze wel, want ze hadden liever gezien gehad dat ik bij Pancratius was gebleven. Aan de andere kant wisten zij van mijn ambities en de ploeg en de club gunnen mij deze stap naar de Hoofdklasse.”

Voordat het zover is, moeten Schelling en zijn teamgenoten er eerst voor zorgen dat Pancratius ook volgend seizoen nog in de Eerste klasse uitkomt. Op dit moment staat de ploeg van vertrekkend trainer Ton Pronk voorlaatste en dus tellen nu alleen nog maar de punten volgens Schelling. “Het hoeft nu niet meer mooi, we zijn inmiddels in de situatie beland dat we wedstrijden moeten gaan winnen. Als we de kansen afmaken en wat zakelijker gaan spelen de tweede seizoenshelft, moet het mogelijk zijn om degradatie af te wenden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)