Home / Algemeen / Schenkel kiest voor Ajax

Schenkel kiest voor Ajax

Danny Schenkel speelt het komend seizoen voor hoofdklasser Ajax. De Amsterdammer komt over van profclub Telstar. Schenkel speelde 13  jaren betaaldvoetbal. De verdediger begon zijn loopbaan bij DWS.

Doordat Schenkel van een betaald voetbal organisatie overkomt hoefde hij niet voor 14 juni overschrijving aan te vragen. Voormalig profspelers hebben tot 31 augustus de tijd om een nieuwe club te vinden. De 34-jarige verdediger begon zijn prof carriere bij Telstar in 1999. Hij speelde daar drie seizoenen voordat hij medio 2002 naar Sparta vertrok. Voor de Rotterdammers kwam hij zes jaar uit. Na twee jaar Willem II en een avontuur bij AEK Larnaca op Cyprus keerde hij terug naar Velsen om bij Telstar zijn prof loopbaan af te sluiten. Totaal kwam hij tot 349 wedstrijden waarin hij 19 keer scoorde.

Schenkel: “Ik heb in de jeugd bij Ajax gespeeld en het is toch mijn club. Na Telstar wilde ik graag op niveau blijven spelen en iets met mijn TC 2 en TC 3 (trainersdiploma’s) doen die ik vorig seizoen heb gehaald.Bij Ajax krijg ik de kans om op hoog niveau te spelen en een jaar stage te lopen bij de jeugd. Voor mij een ideale combinatie. Daarnaast ga ik uren maken in de Ajax-campus dus maatschappelijk is het ook een goede zet. Ik ben dus op drie vlakken goed bezig met het oog op de toekomst”.

Schenkel is op meerdere posities inzetbaar voor Ajax en zal per direct aansluiten bij de ploeg van trainer Bart Logchies.