Home / Algemeen / Schenkel (Zwaluwen) kreeg tips van Logchies: “Leuk om elkaar tegen te komen”

Schenkel (Zwaluwen) kreeg tips van Logchies: “Leuk om elkaar tegen te komen”

Tussen 2012 en 2014 speelde Danny Schenkel onder Bart Logchies bij de amateurs van Ajax. Inmiddels is de veertigjarige oud-prof zelf trainer geworden en krijgt hij met Zwaluwen zijn oude oefenmeester (inmiddels Swift) op bezoek.

Schenkel en Logchies werkten twee jaar samen bij Ajax, destijds in de zaterdag Hoofdklasse. “De relatie is altijd prima geweest. Naast het voetbal hebben we ook samen gewerkt bij de Ajax Challenge. Ik ken Bart vrij goed en het is leuk om elkaar even tegen te komen”, aldus Schenkel, die afgelopen zaterdag ook aandachtig toeschouwer was tijdens het restant van Swift – Ter Leede (0-0). Daarna sprak hij even kort met Logchies, van wie hij een aantal dingen over het trainerschap heeft geleerd. “Bart was altijd bezig met het smeden van een team en het creëren van een goede sfeer. Dat heb ik zeker meegenomen van hem.”

Zijn eerste klus als hoofdtrainer was het Bussumse BFC, waarmee hij in drie seizoenen van de vierde naar de tweede klasse promoveerde. Nu staat hij aan het roer bij de nummer twaalf van de Hoofdklasse. “Een prima spelersgroep, leuke gasten en de klik is uitstekend tussen spelers en staf”, zegt een tevreden Schenkel. “We hebben alleen te weinig punten voor het voetbal dat we laten zien. We creëren genoeg kansen, maar het probleem van de laatste tijd is het verzilveren van die kansen.”

Als trainer is de geboren Amsterdammer ambitieus. De oud-prof van onder meer Willem II en Telstar wil terug naar het betaald voetbal. “Ik heb nu bewust gekozen voor een hoofdklasser. In de toekomst zou ik wel bij een BVO willen uitkomen en gaan voor mijn Pro-licentie”, legt hij uit. Van haast is geen sprake. “Het is nu stap voor stap en een mooie volgende stap zou een ambitieuze hoofdklasser zijn of richting de tweede of derde divisie. Dat is een beetje mijn doel voor de korte termijn en dan terug het betaalde voetbal in.”

Archieffoto: Koos van der Leest

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)