Home / Algemeen / Scheur in hamstring zet Tol (De Dijk) maanden buitenspel

Scheur in hamstring zet Tol (De Dijk) maanden buitenspel

Rechtsback Tony Tol is zeker twee maanden uitgeschakeld nadat hij afgelopen zaterdag in het oefenduel tegen FC Volendam (0-4) een scheur in zijn linkerhamstring heeft opgelopen. Voor de verdediger van De Dijk wordt het daarmee het tweede achtereenvolgende jaar dat hij de competitiestart moet missen.

Vorig seizoen liep hij in het bekerduel tegen Vitesse een zware knieblessure op waardoor hij de eerste maanden van het seizoen moest missen. Nu is het een scheur in zijn linkerhamstring die hem zeker twee maanden aan de kant houdt. “Ik denk dat het wel drie maanden gaat duren. Zo’n zes tot acht weken voordat het genezen is, dan moet ik weer op niveau komen en wedstrijdfit raken”, verwacht hij.

Tol was in de zeventiende minuut in een sprintduel om de bal met Kevin van Kippersluis toen het noodlot toesloeg. “Ik voelde gelijk dat het mis was. Zoiets merk je meteen. Ik wilde nog zelf naar de kleedkamer lopen, maar bij de eerste stap merkte ik al dat het niet ging.” Morgen (woensdag, red.) wordt er een echo gemaakt. Daarop zal duidelijk worden hoelang de scheur is en pas dan kan er een definitieve verwachting voor zijn herstel worden uitgesproken.

“Dit is natuurlijk een hele domper”, zegt de rechtsback. “Aan het begin van het seizoen wil je met de komst van nieuwe spelers natuurlijk laten zien wat je kan. Vechten voor je plaats en vertrouwen opbouwen. Het is echt klote dat ik dat nu niet waar kan maken.”

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Send this to a friend