Schipper moet HBOK redden

Hennie Schipper, bijna 70 jaar, is sinds een week de assistent trainer van HBOK. Samen met Don Guezen moet hij de club uit Zunderdorp proberen te behouden voor de eerste klasse. Schipper kwam in beeld nadat de samenwerking met Gerrie Breugem was stop gezet.

Het bestuur van HBOK besloot op paaszaterdag dat er echt iets moest gebeuren. Na afloop van de wedstrijd tegen Zuidvogels werd besloten niet langer verder te gaan met Breugem. Bestuurslid technische zaken Daan Braspenning: “De resultaten waren er niet naar om zo door te gaan. Na overleg met Gerrie hebben we in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Veder is er niets aan de hand tussen ons en Gerrie. Hij gaat volgend jaar zelfs in een lager team bij ons spelen. Don Guezen en Hennie Schipper maken het seizoen nu samen af en gaan er alles aan doen om te zorgen dat we niet degraderen.”

Don Guezen wil weinig kwijt over de ontstane situatie: “Ik ben nog trainer, Gerrie niet meer en Schipper neemt de taken van Gerrie over.”  De bijna 70-jarige Hennie Schipper is spraakzamer en ziet het als een enorme uitdaging. Schipper: “Ik had eigenlijk nee moeten zeggen toen ik gevraagd werd. Ik doe het voor HBOK, zie het als een vriendendienst.”  Schipper was de afgelopen maand in Panama met zijn kaartvrienden en ontmoete daar Frank Braspenning (de vader van bestuurslid Daan Braspenning). Ze leerden elkaar kennen en de sprong naar HBOK was snel gemaakt. Schipper: “Frank zei tegen me dat als er iemand was die de club voor de eerste klasse kon behouden ik het zou zijn. Ik heb de spanning nog, ben een perfectionist. Ik hoop dat de spelers dat ook hebben.” Schipper stond in 2004 voor het laatst voor een groep. Hij promoveerde toen met DWV naar de hoofdklasse. Daarna was hij vijf jaar hoofdopleiding bij AFC.

Afgelopen zaterdag verloor HBOK met 2-1 van VVZ’49. Schipper die toen samen met Guezen twee trainingen had geleid was zeer te spreken over zijn ploeg ondanks dat er geen punten werden gepakt. Schipper: “We hebben gewoon geen spelers meer. Het tweede elftal is al uit de competitie gehaald en ik heb zelfs twee B-junioren in moeten zetten. Zaterdag spelen we tegen SVL en ik hoor net dat mijn keeper (Siewerd Teerink, red) met een pijnlijke schouder naar het ziekenhuis is. Karel Bartele heeft last van zijn knie en kan waarschijnlijk niet spelen en Luuc van Rheenen  is geschorst. Ik heb Gerrie Breugem al gebeld of hij nog goede spelers in de jeugd kent want we moeten iets.”

Die laatste opmerking zegt iets over de ontstane situatie. Breugem, die nog steeds bereid is om de club te helpen ondanks dat hij weg moest, helpt Schipper om het personele probleem op te lossen. Schipper verwacht uit de resterende drie wedstrijden zes punten te moeten halen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaterdag speelt HBOK dus thuis tegen SVL. Op 5 mei staat de uitwedstrijd tegen CSW op het programma en de competitie wordt op 12 mei in Zunderdorp afgesloten tegen VVIJ’71. In die drie wedstrijden moet geprobeerd worden om de twee punten achterstand op Leleystad’67 in te lopen.

Foto Rikus de Lange: Don Guezen en Gerrie Breugem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)