Schlemielig verlies FC Abcoude tegen United/Davo

FC Abcoude heeft in het thuisduel in de twee klasse B tegen United/DAVO uit Haarlem een schlemielige nederlaag geleden. Na ruim negentig minuten speeltijd stond er een 1-2 eindstand op het bord. Abcoude kreeg daarmee te weinig. Maar de thuisploeg komt te weinig tot scoren en geeft daarnaast de tegenstander juist te gemakkelijk de gelegenheid om te scoren.

Abcoude komt opnieuw goed uit de startblokken. Na de winst van vorige week lijkt de thuisploeg er zin in te hebben. Winst vandaag betekent doorstoten naar de middenmoot in de tweede klasse B. Gedurende het eerste half uur is Abcoude in het duel de bovenliggende partij.

Niek Remijn met twee man op zijn hielen

In de veertiende  minuut eigenlijk de eerste goede mogelijkheid voor Abcoude. Martijn Groen bereikt vanaf de zijkant de meegelopen Immanuelson Duku. Zijn kopbal is te zwak en onzuiver. Vijf minuten later een hoekschop voor Abcoude. De bal komt bij Ron Weber. Die legt binnen de zestien meter de bal panklaar neer voor Martijn Groen, maar die kan er niets mee. In de 22ste minuut een goede mogelijkheid voor Fabian van de Bunt. Zijn schot gaat recht op keeper Vincent Hoffman van United/DAVO af.

United/DAVO wordt in de 27ste minuut pas echt gevaarlijk. Een hard en zuiver schot weet keeper Jeffrey IJmker nog net te keren. Voor Abcoude in de 35e minuut een grote tegenvaller als verdediger Ron Weber met een hamstring blessure moet uitvallen. Zijn vervanger is Germaine Paulina. Vlak voor rust lijkt United/DAVO op voorsprong te komen. Een hard schot van Dennis van de Manakker gaat rakelings langs het doel van Abcoude.

Rezgar Kasim (l)  in duel met Jawad Darkaoui
Rezgar Kasim (l) in duel met Jawad Darkaoui

In de blessuretijd van de eerste helft nog een snelle aanval van Abcoude. Martijn Groen verovert de bal op het middenveld en gaar richting doel van DAVO. Vanaf de linkerkant schiet hij op doel. De bal komt weer bij hem terug en Martijn schiet opnieuw. Ditmaal gaat de bal in het doel, maar er is gevlagd voor buitenspel.

Vanaf de aftrap in de tweede helft gaat het mis voor Abcoude. De verdediging staat te slapen. Erhan Kutlu kan oplopen en uithalen. Niemand legt hem een strobreed in de weg. Tegen de verhouding in staat DAVO op een 0-1 voorsprong. Abcoude lijkt daarna weer bij de les. De thuisploeg zet druk richting het doel van DAVO. Dat levert diverse mogelijkheden op. Een voorzet van Germaine Paulina vanaf de rechterzijde van het veld is scherp maar gaat langs iedereen heen.

Duku probeert aan de bal te komen

Een belangrijk moment in de wedstrijd. We schrijven de 55e minuut. Binnen de zestien meter van DAVO wordt Niek Remijn bereikt. Zijn kopbal is goed gericht. Keeper Hofman van DAVO kan er wel bij, maar tikt de bal van achter de lijn weer het spel in. De scheidsrechter ziet dat helaas niet, maar Abcoude wordt een zuiver doelpunt onthouden. Zevenminuten later krijgt Abcoude dan wel waar het recht op heeft. Een snelle aanval over de linkerkant van het veld. Martijn Groen ziet broer Stefan Groen voor de goal. Hij legt de bal breed. Stefan Groen haalt uit en scoort de gelijkmaker (1-1).

Lang kan Abcoude niet van het doelpunt genieten. Twee minuten later een aanval van DAVO. Opnieuw is de verdediging van Abcoude niet bij de les. Mourad Azdoud kan ook nu weer vrijuit doorlopen richting doel van Abcoude. Hij haalt uit en keeper Jeffrey IJmker van Abcoude is kansloos (1-2).

Scrimmage voor de goal van United

Trainer Rini van Roon van Abcoude doet in de 71e minuut nog ene dubbele wissel. Niek Remijn en Fabian van de Bunt ruimen het veld voor Jeroen Püttmann en Loek Schings. Abcoude zet daarmee nog meer in op de aanval. De thuisploeg krijgt nog diverse mogelijkheden, maar komt uiteindelijk niet meer tot scoren. En dat betekent een hele vervelende nederlaag op eigen terrein die eigenlijk niet nodig was. Abcoude blijft daarmee in de gevarenzone. Volgende week staat een bezoek aan Nieuw Utrecht op het programma. Een belangrijk duel dat gewonnen moet worden.