Home / Algemeen / Schoop bezorgt Ajax vanaf de stip volle buit bij Breukelen
Rowendy Schoop heeft Ajax net vanaf elf meter naar d overwinning geschoten

Schoop bezorgt Ajax vanaf de stip volle buit bij Breukelen

Het is Ajax in de zaterdag Hoofdklasse dit seizoen voor het eerst gelukt om twee duels op rij te winnen. Tegen hekkensluiter FC Breukelen kreeg de formatie van Jorg Smeets genoeg kansen op een ruime zege, maar slaagde alleen te scoren vanaf de stip via Rowendy Schoop. Door de winst klimmen de Amsterdammers naar plek zes op de ranglijst.

“Het is sowieso lekker dat we de tweede op rij winnen, maar het is ook voor het eerst dit seizoen dat we een goede wedstrijd weten op te volgen. Tot nu toe speelden wij na een goede wedstrijd altijd een slechte wedstrijd. Het was niet makkelijk voetballen op het zware hobbelige veld, maar ondanks dat zijn we nooit echt in de problemen gekomen”, reageert Smeets.

Ajax was vanaf het begin de betere ploeg in Breukelen. De gasten kregen meerdere goede kansen om de score te openen. Het gelukt ontbrak echter bij pogingen van onder andere Schoop (paal), Reda Kharchouch en Bobby Bosma. Laatstgenoemde stond, mede door een groot aantal afwezigen vanwege blessures en schorsingen, voor het eerst in de basis bij een competitieduel. “Hij deed het goed. Je zag wel dat hij er de laatste twintig minuten echt doorheen zat, maar voor hem een mooie kans om zich te bewijzen.”

Ondanks het overwicht dwong Ajax voor de pauze geen treffer af. “We lieten voor rust echt na om de kansen af te maken. Ik heb in de kleedkamers gezegd dat ik blij was met het vertoonde spel, maar dat we voorin meer scherpte moesten tonen. Ik vind dat je jezelf veel te kort hebt gedaan hierin.”

Ook in het tweede bedrijf had Ajax weinig te duchten van Breukelen. In minuut 65 beloonde Ajax zich eindelijk met de openingsgoal. Linksback Dave Hensbergen sloeg de bal uit het Breukelen-doel en mocht met rood vertrekken. Schoop vanaf elf meter goed in. Na deze treffer had Ajax het duel moeten beslissen. Zo kreeg Joost Heij, in de ploeg gekomen voor Schoop een paar aardige kansen. “Je houdt dan toch de angst dat het nog gevaarlijk kan worden, omdat je het zelf niet afmaakt. Er werden een aantal buitenspelsituaties afgevlagd. Als de grensrechter het wel een keer laat door gaan, kan het toch fout aflopen.”

Maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar voor de Ajacieden. “Verdedigend stond het eigenlijk de hele wedstrijd goed bij ons. Breukelen had bovendien niet de kwaliteit om vanuit de omschakeling echt gevaarlijk te worden”, aldus Smeets die het volgend weekeinde in de beker moet opnemen tegen zondag Hoofdklasser Hoogland. “Het is goed, met het oog op de fase waarin we nu zitten, dat we tegen een Hoofdklasser hebben geloot. Zo blijf je tegen ploegen spelen van hetzelfde niveau. Goed om in het ritme te blijven. Hoogland is een goede test voor ons. Een leuke ploeg met veel eigen jeugd in de selectie.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse

Verslag: Justin Crombeen
Foto Orange Pictures / Rob van Vliet

Send this to a friend