Schorsing Dibi zorgt voor opschudding

De schorsing van zeven wedstrijden die Jamal Dibi van de KNVB ontvangen heeft, zorgt voor flink wat oproer en discussie. De aanvoerder van Chabab kreeg afgelopen weekend een rode kaart na een vermeende ‘kopstoot’ en moet nu zeven wedstrijden toekijken. Toch is niet iedereen het met deze straf eens.

Op de pagina van Het Amsterdamsche Voetbal is direct na het bericht over Dibi’s schorsing massaal gereageerd. Veel bezoeker vinden de straf die de KNVB Dibi heeft opgelegd overdreven en teveel. Zij betwijfelen ten zeerste of er sprake is van een kopstoot, terwijl sommige met zekerheid durven te stellen dat Dibi geen kopstoot heeft gegeven aan de speler van EVV.

Foto John Beckman: Jamal Dibi hier in actie tegen WKE
Foto John Beckman: Jamal Dibi, hier in actie tegen WKE, gaat in beroep tegen zijn schorsing van zeven wedstrijden

Toch blijven er in een discussie twee partijen en dus ook mensen die de actie van de KNVB toejuichen. Volgens Hans van der Liet, oud voorzitter van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam (SVA), “loopt de agressie op de velden de spuigaten uit” en is het “hoog tijd dat men leert dat er voor geweld op het veld geen plek is.” Ook heeft Van der Liet een verklaring voor de hoge straf. Volgens de oud scheidsrechter worden “Aanvoerders nu eenmaal zwaarder gestraft vanwege hun voorbeeldfunctie. Misschien was een speler die geen aanvoerder is met minder weggekomen.” De KNVB heeft, in de ogen van Van der Liet, goed opgetreden in deze situatie.

Nadat de spanningen binnen in de discussie enigszins waren gaan liggen, kwam Dibi zelf met uitleg over wat zich afspeelde tijdens het ‘kopstoot’ moment. Dibi: “Iedereen mag z’n eigen mening hebben. Vind het heel erg interessant wat er word geschreven. Ik had me zeker nooit uit de tent moeten lokken. Was het tijd rekken een beetje zat en loop naar hem toe om te zeggen dat ie moet ophouden met ballen wegschieten. Kom iets te dichtbij en hij gaat meteen met zijn hoofd tegen de mijne aanstaan en zet wat kracht. ik reageer daarop, wat niet goed, maar een kopstoot, kom op dat is het zeker niet. Die jongen gaat na de wedstrijd nog naar de scheidsrechter om te zeggen dat er niks aan de hand was en helemaal geen  kopstoot. Heb hier heel erg spijt van, want ben een echte voetbaldier en het zou een onterechte straf zijn. Ben in hoger beroep gegaan en nu afwachten.”

Zoals Dibi zelf al aangeeft, is Chabab in hoger beroep gegaan tegen de schorsing van de aanvoerder. Hierover is nog geen uitspraak geweest.

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)