Schouten naar ambitieus Purmersteijn

Constantijn Schouten is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer van VPV Purmersteijn. De huidige hoofdklasser wordt nu nog getraind door Pim Kaagman die aan het eind van het seizoen vertrekt naar ZAP.  Schouten tekende voor één seizoen.

Schouten: “Purmersteijn is een prachtige uitdaging, een mooie club met ambitie. Dat was voor mij wel belangrijk maar al snel bleek in de gesprekken die ik voerde met de technische commissie, onder leiding van Marco Damman, dat zij ook ambitieus zijn”.

Purmersteijn kent momenteel een zwaar seizoen. Door de late en onverwachte poromotie naar de hoofdklasse had het geen tijd meer om zich te versterken. Daarnaast zag het in de winterstop ook nog eens spits Mart Lieder naar Vitesse vetrekken. Schouten: “Ze hebben het nu zeker erg moeilijk. Mochten ze degraderen zie ik dat niet als een groot probleem. We hebben afgesproken bij degradatie in ieder geval in de top van de eersteklasse mee te gaan spelen. We hoeven niet gelijk weer terug. Dat willen we dan natuurlijk wel, maar vergeet niet hoe zwaar die eerste klasse is momenteel. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen, voorlopig spelen ‘we’ nog hoofdklasse en ik hoop dat ze er in blijven”.

Schouten had dit seizoen een rustpauze ingelast. Daarvoor werkte hij vier jaar bij Ajax en was hij zes jaar werkzaam bij de huidige topklasser Hollandia in zijn woonplaats Hoorn. Schouten: “Ik kan het eigenlijk iedere trainer aanraden om als je van club verandert even een jaar rust te nemen. Ik heb nu alle tijd om de wedstrijden van Purmersteijn te kijken en de selectie goed in kaart te brengen. Ook bij het tweede en de jeugd kan ik mijn gezicht laten zien. Dat is een groot voordeel. Ideaal eigenlijk”.

Purmersteijn nam zelf contact op met Schouten. De club wist dus wie het wilde hebben. Schouten: “Ik ken de club erg goed en had altijd al veel contact met de huidige assistent Bart Woltberg. De voetbalwereld is niet zo groot, dus toen ze om mijn nummer vroegen was de optelsom gauw gemaakt. We waren er dan ook redelijk snel uit. Ik ben erg blij met deze mooie club en hoop dat de samenwerking naar wens verloopt, zodat we langer met elkaar door kunnen. Ik heb altijd voor een langere periode bij een club gezeten en dat is mijn intentie nu ook weer”.

foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)