Schreurs stift Pancratius langs JOS

Pancratius heeft vanmiddag in zondag 1A met 1-0 gewonnen van JOSWatergrafsmeer. Tony Schreurs was de matchwinner door vlak voor rust met een stift de bal over keeper Middelbeek van JOS te liften. Pancratius neemt hiermee de leiding over in het klassement van Zeeburgia, dat niet in actie kwam vandaag. JOSWatergraafsmeer moet met de vijfde plek even in de wachtkamer.

De derby in zondag 1A trok veel bezoekers vanmiddag in Badhoevedorp, waar de toeschouwers gratis naar binnen mochten. Zo’n 500 mensen zagen dat beide ploegen fel uit de startblokken kwamen en bereid waren om te strijden voor iedere meter vanmiddag. Deze strijd vond vooral plaats op het middenveld. In het vervolg hadden zowel Pancratius als JOS moeite om voor de goal te komen. Hiermee was het spannend, maar konden de kansen op één hand worden geteld.  Jaap Lorier en Paul Bekker probeerde het namens JOS en Justin Ruijter namens Pancratius, maar deze inzetten waren niet gevaarlijk genoeg. De wedstrijd leek dan ook met 0-0 de rust in te gaan. Dit was niet het geval omdat in de 40ste minuut Tony Schreurs van Pancratius op rechts in de zestien werd aangespeeld en de bal met een keurige stift over keeper Middelbeek van JOS liftte. 1-0. Voor rust dacht JOS gelijk te maken, maar de goal werd afgekeurd. De vrije trap van Roy Bussman zou zijn aangeraakt door Paul Bekker die in buitenspelpositie zou staan. Misschien dat de samenvatting van het duel vanavond uitsluitsel hierover kan geven. Feit was wel dat het 1-0 voor Pancratius stond bij de rust.

In de tweede helft ging JOS op zoek naar de gelijkmaker. In de zestigste minuut wisselde Sander Middelbeek Jaap Lorier en Tom Clobus voor Dion Glumac en Malvin Robert om wat meer stootkracht te ontwikkelen. Dit lukte aardig, want JOS was de bovenliggende partij. Pancratius moest achteruit, maar JOS kwam toch te weinig in de buurt van het doel. Bussman had een goede schietkans na goed terugleggen van Maurice Renger. Paul Bekker kwam nog een keer door vanaf links, maar vond keeper Roy Schut op zijn weg. Het waren de weinige wapenfeiten van een dominerend JOSWatergraafsmeer. Pancratius haalde met hangen en wurgen de eindstreep en mag zich met deze 1-0 overwinning dus voorlopig koploper noemen in de zondag eerste klasse A.

Later vanavond kunt u op onze website de samenvatting zien van deze wedstrijd, met de mooie goal van Tony Schreurs en interviews met spelers en trainers.