Blommestijn bezorgt Ajax zege bij debuut

Ajax was bezig aan een goede reeks, maar werd vorige week tegen SteDoCo weer even met beide benen op de grond gezet. Tegen promovendus Ter Leede wilde Ajax zaterdagmiddag de draad weer oppakken. En dat lukte: 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie zaterdag

Ajax trad aan zonder Stephan Veenboer, Kenneth Misa Danso en Mitchell Burgzorg. De openingsfase was onrustig en onnauwkeurig, maar ging wel gelijk op. Naar mate de eerste helft vorderde, leek Ter Leede wat makkelijker te voetballen dan Ajax. Zo zette de ploeg uit Sassenheim na ruim een kwartier een fraaie driehoek op. Die eindigde via Ian van Otterlo bij Robert Steemers, die behendig de aanval bekroonde tot en doelpunt (0-1). Aan de andere kant was Ajax ook zo nu en dan wel voor het doel van Daan Prins te vinden. Zo was er een dreigende uithaal van Ricardo Fransberg. Ook werd Ajax voor rust nog gevaarlijk uit een vrije trap van Marijn Sterk, maar verder bleef Ter Leede de bovenliggende partij. Met name Robert Steemers zorgde voor veel gevaar.

Na rust wist Ajax echter snel op gelijke hoogte te komen. Toer Bouwman werd vast gehouden en dat leverde Ajax een vrije trap op, op ongeveer 20 meter van het doel. Marijn Sterk mocht aanleggen en schoot de bal via de muur achter Prins. Ter Leede ging op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar Steemers zag zijn inzet gepareerd worden door Ruben Zandwijken. Toen bij Ajax Ilias Boudouni en debutant Koen Blommestijn in de ploeg kwamen, ging het beter lopen. Ter Leede werd verder terug gedrongen en een kwartier voor tijd scheelde het niet veel of Boudouni kon een voorzet binnen lopen. Het gevaar leverde Ajax ook nog een penalty op, toen Ben van der Lans aan de noodrem trok en Fransberg onderuit haalde. Waar Sterk uit de vrije trap nog scoorde, lukte hem dat uit de penalty niet. Zijn inzet miste kracht en was een eenvoudige prooi voor Prins.

Het Talent: Koen Blommestijn (FC Almere)

In blessuretijd pakte Ajax toch de 3 punten, na een fraaie aanval. Sterk bereikte Mitchel Bormann, die met een messcherpe voorzet Blommestijn in staat stelde om te scoren. En dat deed hij ook. Blommestijn luisterde zijn debuut op met een goal en bezorgde Ajax daarmee de zege.