Home / Algemeen / Scorende Linger staat voor belangrijke wedstrijd met OFC
Foto Martin van Zurk: Chelton Linger in duel met Milo Pieplenbosch

Scorende Linger staat voor belangrijke wedstrijd met OFC

Afgelopen weekend was hij driemaal trefzeker tegen SDO en daarmee voerde Chelton Linger zijn totaal op naar dertien doelpunten. Daarmee deed Linger goede zaken, want de spits van OFC staat nu op een tweede plaats in het BvCM klassement, achter Joey Noordenbos van HBOK. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Linger over zijn eerste half jaar bij de Oostzaanse club, zijn verwachtingen voor de tweede seizoenshelft en de topper van komend weekend tegen De Meern.

Het lijkt er op dat SDO wel een ploeg is die Linger goed ligt. In de openingswedstrijd van dit seizoen schoot de aanvaller al twee keer raak en nu was Linger zelfs goed voor drie doelpunten. Toch blijft hij kritisch. Linger: “Het hadden er nog wel meer kunnen zijn, want ik heb ook nog een aantal kansen gemist. Maar het blijft natuurlijk lekker om zo weer aan de competitie te beginnen. Het was een goede wedstrijd van onze kant. We stonden met de rust al met 3-0 voor en toen wisselde SDO drie keer. Na tien minuten in de tweede helft viel er iemand geblesseerd uit en moesten ze met tien man verder. Toen was de wedstrijd gespeeld, we hadden alleen meer doelpunten moeten maken.”

 

Terugkijkend op het eerste deel van de competitie noemt Linger de prestaties van OFC wisselend. “We wisselden goede wedstrijden af met slechte wedstrijden. Daarnaast hebben we ook wedstrijden verloren die echt onnodig waren. Als we die wedstrijden winnend hadden afgesloten, hadden we makkelijk mee kunnen doen om de titel. Nu zijn we toch afhankelijk en moeten we nog wat goed maken op de concurrentie.”, aldus de spits, die zag dat de concurrentie ook geen steken liet vallen: JOS Watergraafsmeer won dik van DEM (8-2), terwijl de Meern de uitwedstrijd tegen NVC met 3-1 naar zich toe trok.

Daarom stelt Linger dat de tweede periode nu het belangrijkst is voor OFC. Linger: “Dat hebben we ons nu als doel gesteld. We kunnen nu wel roepen dat we voor het kampioenschap gaan, maar op dit moment moeten we nog schade herstellen. Deze periode wilde we zo veel mogelijk winnen en tot nu toe hebben we 18 punten uit zes wedstrijden. Laten we eerst deze periode winnen, daarna gaan we kijken hoe ver we kunnen komen.”

In die periode speelt OFC komend weekend de topper tegen De Meern. Linger kijkt uit naar de confrontatie tussen de nummer twee en drie van de zondag Eerste klasse A. Linger: “Dit is een hele belangrijke wedstrijd voor ons. De eerste wedstrijd ging verloren, dus we hebben nog wat goed te maken. Het komt ons ook niet ongelegen, want we steken in een goede vorm.” Linger hoopt met OFC een tik uit te delen aan De Meern, dat het weekend erop op bezoek gaat bij JOS Watergraafsmeer. “Als De Meern eerst van ons verliest, zijn ze misschien even van slag. Als De Meern dan ook verliest van JOS zijn ze voorlopig uit de race. Het kunnen dan ook twee hele mooie weekenden voor OFC worden.”

Send this to a friend