Scoringsprobleem nekt Legmeervogels ook tegen Hillegom

Legmeervogels wacht dit seizoen nog altijd op het eerste doelpunt. De ploeg van Florian Wolf verloor de competitie-opener in de zondag eerste klasse A op eigen veld met 0-2 van Hillegom, waar sinds dit seizoen voormalig Legmeervogels-trainer Stefan Teeken aan het roer staat.

Je kunt de aanvallers van Legmeervogels niet ontzeggen dat zij er niets aan doen. Er is hard gewerkt, maar op één of andere manier wil het niet lukken om tot score te komen. Ook tegen Hillegom waren er voldoende mogelijkheden. In een matige eerste helft hadden beide keepers weinig werk te verrichten, na de rust opende Yasin Poyraz de jacht op de openingstreffer. Zijn inzet werd met moeite gestuit door doelman Donovan Partosoebroto (ex-Legmeervogels en Hoofddorp) en in de rebound mikte Dennis Bakker ver naast.

Ook spits Martijn Tjon-A-Njoek kreeg een aardige mogelijkheid, alleen hij kon net niet bij een voorzet van Poyraz. Vervolgens werd Hillegom iets sterker, mede doordat het middenveld van de thuisploeg niet meer het juiste ritme kon vinden. De druk van de bezoekers werd groter en dit leidde een kwartier voor tijd tot de 0-1. Uit een hoekschop kopte Niels van Veen raak. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door toedoen van invaller Aidan Ryan.

In de laatste tien minuten probeerden de Uithoorners een aansluitingstreffer te forceren, zonder ook maar een moment gevaarlijk te worden. De 0-2 achterstand kon niet meer worden weggepoetst, waardoor Legmeervogels teleurstellend van start is gegaan. Wat misschien nog wel zorgelijker is, is dat de ploeg voor de vierde week op rij geen doelpunt heeft gemaakt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)