SCPB’22 boekt zakelijke overwinning op Altior

SCPB’ 22 blijft de aansluiting houden met de top in de tweede klasse B. De ploeg uit Badhoevedorp boekte een verdiende, zakelijke overwinning op laagvlieger Altior: 1-4. SCPB staat derde, het verschil met nummer één Sporting Martinus, dat dit weekend de periode titel opeist, is slechts twee punten. ZSGOWMS staat tweede op één punt.

Grote man bij SCPB was Bas Pel. Hij maakte een zuivere – complete – hattrick. Met links, met rechts en één met het hoofd. Allemaal in één helft, zonder een doelpunt er tussen. Zijn nieuwe status als ‘Patron’ heeft hij in elk geval deze zondagmiddag meer dan waargemaakt.

Bas Pel schoot er vier in

Altior kon het een kwartier volhouden. SCPB had de bal en de thuisploeg hield het vrij compact. Nadat Pel zijn team op 0-1 had gebracht was de ban gebroken. Binnen vijfentwintig minuten stond het 0-3. Pel had het op zijn heupen, hij was de maker van alle doelpunten. SCPB’speelde in die fase weergaloos. Het arme Altior werd overlopen.

SCPB was de hele wedstrijd beter, al drukte het overwicht zich niet uit in veel meer doelpunten. Hijzelendoorn had daarover toch nog een kritische noot: “We speelden supersterk, maar wisten de grote kansen niet allemaal om te zetten. Soms viel het ‘geluksdubbeltje’ ook niet onze kant op. Twee doelpunten werden afgekeurd en Thom Leenen pakte de bal van treuzelende keeper Jeroen Sassen af. Met een schouderduw, niets aan de hand zou je zeggen. Op elk stuk van het veld zou de arbiter door laten spelen. Nu floot hij voor een overtreding. We hadden met de rustpauze op 0-6 moeten staan.”

Pas in de tweede helft besliste Bas Pel de wedstrijd. Zijn vierde van de middag, hij beleefde een uiterst productieve zondag. Trainer Danny Hijzelendoorn kon na 52 minuten – de 0-4 – echt rustig op de bank gaan zitten.

Hijzelendoorn: “Na de 0-4 was het echt klaar. Altior had er voor mijn gevoel weinig zin meer in. Wij namen wat gas terug. Ik heb veel gewisseld. Wij worden daar doorgaans nooit slechter van, maar het werd wel wat rommeliger. We bleven de bovenliggende partij. We hebben verzuimd de score verder uit te bouwen. In de laatste minuut scoort Altior uit een counter de 1-4.  Lullig voor Desmond van de Moot die een foutloze wedstrijd keepte, maar er toch nog één om zijn ‘oren’ kreeg. Hij verdiende het om de ‘0’ te houden.”

Weinig te doen gehad, wel een tegendoelpunt moeten slikken

Komende woensdag 23 november speelt SCPB in het kader van de KNVB districtsbeker in Warmenhuizen tegen VIOS. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)