SCPB’22 eenvoudig langs DIOS in Nieuw-Vennep

SCPB’22 heeft een prettige zondagmiddag gehad in Nieuw-Vennep. De Badhoevedorpers wisten de wedstrijd tegen DIOS te winnen. Het gaf maar 45 minuten echt gas en wisten daarmee het duel te beslissen. Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Thom Leenen. Na rust liep SCPB uit naar 0-3.

SCPB staat in de top met 21 punten uit negen wedstrijden. In net zoveel duels verzamelden de Nieuw-Vennepers vier punten, goed voor een laatste plaats in de tweede klasse B.

Trainer/coach Danny Hijzelendoorn startte bij DIOS zoals verwacht met de vastere namen van de afgelopen weken. Daarmee zat Dave Hertog, veelvuldig doelpuntenmaker vorig seizoen en terugkerend van een blessure, weer op de bank. Hij wist namens SCPB afgelopen woensdag te scoren maar niet te voorkomen dat zijn team uit de districtsbeker werd gekegeld.

Het werd een rommelig start in een druilerig Nieuw-Vennep. DIOS kreeg daardoor zelfs een grote kans, de geplaatste kopbal ging er gelukkig niet in. De grote favoriet in het duel, SCPB, kreeg geen goede druk op de thuisploeg. In balbezit was het ook te mager. Meestal laat het team tegenstanders van kant naar kant lopen. Maar zondagmiddag was er veel minder sprake van vastigheden, creatieve ideeën en impulsen. SCPB speelde daarvoor ook in een veel te laag tempo. Leenen zorgde voor wat gemoedsrust door voor de rustpauze zijn team het scorebord te zetten: 0-1.

Leenen zorgde voor de openingstreffer

Na rust bleef SCPB eenvoudig op de been.  Het speelde beduidend beter, met meer energie en DIOS kon niets meer klaarspelen. Diede Menink maakte de 0-2 en de ingevallen Dave Hertog wist zijn doelpuntje in competitie verband ook mee te pikken: 0-3.

“Op de score en de eindzege viel helemaal niets af te dingen”, aldus een ingetogen coach Hijzelendoorn. En daarmee was alles ook gezegd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komende week in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)