SCPB’22 heeft eindelijk beet: Bilal el Hajoui el Jaafari naar Badhoevedorp

Bilal el Hajoui el Jaafari verlaat DCG voor SCPB’22. De sterkhouder van het Herman Bonpad gaat het op een hoger niveau proberen en sluit na de zomerstop aan bij de kersverse promovendus. SCPB’22 aasde al langer op de diensten van El Hajoui El Jaafari. De club van nieuwbakken trainer-coach Patrick van Leeuwen gooide nog een keer de hengel uit en had deze keer wel beet.

Na totaal negen seizoen DCG laat el Hajoui el Jafaari zondag tweedeklasser DCG achter zich. De 30-jarige aanvallende middenvelder gaat zijn geluk beproeven in Badhoevedorp bij SCPB, dat als kampioen van de tweede klasse B naar de zaterdag eerste klasse is gepromoveerd.

Een lastig besluit, voor de honkvaste speler, die ooit eerder een heel kort uitstapje maakte. ,,Dat klopt. Ik heb een blauwe maandag bij FC Uitgeest gespeeld, eerste klasse, maar dat mocht geen naam hebben. Door privé omstandigheden ben ik daar maar eventjes geweest. Gelukkig kreeg ik toen alle medewerking van de KNVB om terug te keren, dat was toen snel en netjes opgelost. Ik heb na negen jaar wel alles al een keertje gezien bij DCG. Dezelfde kantine, dezelfde gangen. Ik wil een kijkje nemen in een andere keuken. Ik ben fit en kan nog wel enkele jaren op niveau spelen.”

Als jonge speler zette el Hajoui el Jaafari zijn eerste voetbalstappen bij Sporting Martinus in Amstelveen, een club die hij na zijn jeugd met enige regelmaat tegen kwam in competitie verband en nu uitkijkt naar het spelen op een hoger niveau. ,,Ik zou eigenlijk al afgelopen seizoen de overstap maken. Ik sprak met SCPB. Ik vind DCG trainer-coach Ibrahim el Mahdioui een goeie vent, echt een topgozer. We hebben heel goed samengewerkt. Ik had er geen goed gevoel bij om op dat moment bij ‘Brahim’ weg te gaan. Ik wilde het hem niet moeilijker maken als startende hoofdcoach.”

Veel mensen zagen el Hajoui el Jaafari dan ook oud worden bij DCG, onder meer vanwege de nauwe familiebanden in de vereniging. ,,Ik denk dat ik mede daarom nooit echt benaderd ben door andere clubs. Ik kijk nu echt uit naar een nieuwe uitdaging. Er is geen andere reden. Iedereen weet dat SCPB een fantastisch team heeft, dat ook nog een hoge ogen scoort in de derde helft. Daar houd ik zelf ook wel van.”

Dat el Hajoui el Jaafari aan de bak moet, is wel een zekerheidje. ,,Dit zijn jongens die voetballen om te voetballen. Hier lopen geen broodvoetballers. Ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren. Ik kan het team versterken. Ik ken wat jongens met wie ik heb gevoetbald of tegen wie ik heb gespeeld. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met de spelersgroep en trainer Patrick van Leeuwen. Die ‘schrok’ trouwens van mijn overstap, op een positieve manier. Ook hij had het niet zien aankomen.”

El Hajoui el Jaafari en SCPB lijkt op voorhand een goede combinatie. SDCP is spekkoper door de snelle technische speler aan zijn selectie toe te voegen. ,,Ik heb er veel vertrouwen in, het gaat een uitdagend seizoen worden komend jaar.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)