dennis dinkgreve
Sterkhouder Dennis Dinkgreve blijft ook komend seizoen

SCPB’22 op koers voor het nieuwe seizoen

Op zondag 21 mei 2023 vielen de puzzelstukjes in elkaar. Danny Hijzelendoorn vertrok door de voordeur met een kampioenschap en liet de vereniging SCPB’22 achter met een promotie en een spelersgroep die wilde vlammen in de Eerste klasse.

Het ging in het nieuwe seizoen alles behalve van een leien dakje. Blessures teisterden de spelersgroep, Patrick van Leeuwen kreeg het niet op de sportieve rit. De vereniging besloot met interim coach Ron van Niekerk het seizoen af te maken. Degradatie werd uiteindelijk onvermijdelijk. Komend seizoen is de tweede klasse het ‘vertrouwde’ podium voor de Badhoevedorpers.

Bewogen maar leuk jaar

Rene Bakker nam tijdens het seizoen het stokje over van Danny Flemming, die op zijn beurt gehoor gaf aan de roep vanuit SDZ (Amsterdam) om daar de handen uit de mouwen te steken. ,,Het was inderdaad een bewogen jaar”, gaf Bakker in zijn nieuwe rol ruiterlijk toe. ,,Ik heb het overgenomen van mijn maatje Danny. Een trainerswissel, de sportieve tegenslagen met het eerste en wat op de achtergrond zeker een rol speelt is de verhuizing van de accommodatie eind 2025, waar heel veel tijd en energie in gaat zitten. We zijn al tweeëntwintig jaar daarmee aan het stoeien. De laatste twee jaar zit het project weer in de lift. Er is veel tijd in gestoken. We hebben inmiddels de verplaatsingsovereenkomst getekend, het gaat écht de goede kant op. Twee weken terug begon een projectontwikkelaar nog even te sputteren. Never a dull moment.”

Kicksen verkocht

Met de komst van Mark Kranendonk als nieuwe hoofdtrainer, met een nieuwe staf, kon de technische/ sponsorcommissie aan de slag. Liefst zeven spelers stoppen in de huidige selectie en een enkeling vertrok. Eerder werd al bekend dat Mike Ruijter niet meer verder ging. Maar ook andere sterkhouders hebben de kicksen ‘verkocht’, zoals Dominique Sweers, Thom Leenen en Kasper Dinkgreve. ,,Als de één gaat, gaat de ander soms ook twijfelen. Vrienden vallen weg uit de groep. Er zijn er bij die hun hele voetballeven bij ons spelen en al veertien jaar in het eerste. Altijd dienend geweest. Daar hebben we bij de laatste thuiswedstrijd bij stilgestaan. Gianni Oosterhoff gaat het hogerop proberen bij Odin’59. Dave Hertog en Jesse Ringelenberg gaan in Ajax 3 spelen. Het was een mooie groep, met een heel goede sfeer.”

Naar boven kijken

Omdat de vereniging geen tweede elftal heeft, alleen een O23, moest Bakker direct flink aan de slag. ,,In principe zijn we nu compleet, met elf nieuwe spelers binnen de vereniging voor het eerste. ,,We hebben besloten om te gaan spelen als een enthousiaste tweede klasser. We moeten niet persé omhoog, maar we willen wel naar boven kijken. Het heeft tijd nodig om te wennen. Er kan in een seizoen veel gebeuren. We weten op dit moment nog niet wat we kunnen verwachten. We hebben sowieso een prima combinatie van spelers in de leeftijd 19-23 jaar, een groep die in de maximale kracht staat van 26-30 jaar en oud-gedienden zoals Dennis Dinkgreve en Bas Pel. We zijn er heel blij mee, de stemming is in elk geval zeer positief.

Aanwas

Nieuw bij SCPB’22 komend seizoen zijn Luca Van Velzen (ADO’20), Rocher Muntslag (Ankaraspor), Chaveiro Forster (IJmuiden), Todd Acquah (Arsenal), Jael Vreugd (De Volewijckers), Tara Looijen (DCG), Yassine Hamcha (DCG), Ferhat Iz (AGB), Ilyas Bokhoubza (ZSGOWMS), Turgay Sener (AGB) en Rafael Viera Bergui (IJmuiden)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)