Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Scrimmage doet Ajax de das om in Staphorst

De 3-0 zege op hekkensluiter GOES van afgelopen zaterdag moest Ajax toch het nodige vertrouwen geven. Dinsdag stond alweer het volgende duel op het programma, een bezoek aan Staphorst. Het matige duel leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar in de slotfase pakte de thuisploeg toch de volle buit.

In de eerste helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd door beide teams. Een rollertje van Mike Reuvers en een afstandsschot van Glenn van Zoolingen, wiens hoofdblessure van afgelopen zaterdag dus gelukkig meeviel, waren de enige wapenfeiten.

Ook na rust waren de kansen op een hand te tellen, maar werd de thuisploeg wel wat dreigender. Zo ging een schot van Marlon Luchtenberg maar net over en redde Virgil Deen op een inzet van Ruben Kin. In de slotfase was het alsnog raak voor de thuisploeg. Na een corner ontstond een scrimmage, waarin Dirk Muis erin slaagde om raak te koppen: 1-0.

Ajax stond dus weer met lege handen na een uitwedstrijd, pas één keer werd er een uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. Komende zaterdag wacht een bezoek aan FC Lisse en mag Ajax op jacht naar de tweede uitzege. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Archieffoto: Rob van Vliet