SDO kan geen ‘wonder van Gemert’ realiseren

Na de forse 0-5 nederlaag in de heenwedstrijd heeft SDO in en tegen Gemert geen wonder kunnen verrichten. Ook de return van de halve finale van de nacompetitie, op weg naar de Derde Divisie, ging met ruime cijfers verloren: 4-0.

Anders dan in de thuiswedstrijd van woensdag voetbalde de ploeg van Koen Janssen met name voor rust vrij aardig. De Bussumers hadden het overwicht en creëerden een paar goede mogelijkheden, maar het ontbrak aan scherpte om het Gemert echt pijn te doen. Daarnaast kwamen de gastheren er regelmatig gevaarlijk uit. Op die manier lieten ze zien waarom zij de finaleplek verdienen. Sander Vereijken liep na een kwartier een voorzet van Jens Leijten binnen binnen en was vlak voor rust ook verantwoordelijk voor de 2-0 door de bal vanuit een praktisch onmogelijk positie achter doelman Dion Thomas te schieten.

De tweede helft werd zodoende echt een formaliteit. Het beetje hoop dat SDO vooraf wellicht koesterde op een stunt, was met de 2-0 ruststand verdwenen en bij Gemert gingen ze volledig op de spaarstand. Dit mondde uit in een gezapige laatste 45 minuten waarin nog wel twee doelpunten vielen van Gemert-aanvoerder Joost Habraken en spits Ralf Kemper. Zij zorgden voor de 4-0 eindstand.

Zo strandt de nacompetitie voor SDO in de halve finale. De Bussumers mogen evenwel terugkijken op een fantastische jaar waarin het tot op de laatste speeldag meedeed om het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto: Gemert

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)