SDO loopt na rust uit naar klinkende zege op AWC

In de zondag Hoofdklasse heeft SDO een uitstekende overwinning geboekt op promovendus AWC. Op Sportpark de Kuil stond er na negentig minuten een afgetekende 5-0 op het scorebord. Gezien het veldspel van de Bussumers was er op deze uitslag weinig af te dingen.

Met het oog op de stand kon deze wedstrijd vooraf worden betiteld als een subtopper tussen de nummers vijf en drie. De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op. Veel kansen waren er over en weer niet te noteren, al moest SDO-verdediger Rowell van de Meer na achttien minuten wel ingrijpen om een doelpunt van de bezoekers uit Wijchen te voorkomen. Aan de andere kant slaagde Theo Visser er na een half uur in om met een steekpass Jesse van Huisstede te bereiken. De inzet van de SDO-spits werd goed gekeerd.

SDO kwam na dit moment echter beter in de wedstrijd en voerde de druk tegen het eind van de eerste helft op. Tweede goede aanvallen via Visser, Joost Heerschop, Dino van Essen en Van Huisstede leverden nog geen doelpunt op, maar nog voor de onderbreking was het wel raak. Rechterspits Heerschop was het eindstation na een voorzet vanaf links en klaarde de klus met een strak en laag schot: 1-0.

In de eerste minuten na rust leek AWC de rug iets te rechten. Nadat de thuisploeg het initiatief overnam, werd vrij snel de marge vergroot. In de 48ste minuut zette Van der Meer met een droge schuiver de 2-0 op het scorebord. Dit was het startsein van een heerlijke tweede helft van Bussumse zijde. Een aantal erg goede aanvallen volgden en het leek een kwestie van tijd voordat er meer doelpunten zouden vallen. In de 63ste minuut resulteerde een van deze momenten in de 3-0. Een voorzet van Desley Groenewegen werd door Visser via een stuit en de lat knap tot doelpunt gepromoveerd. Hiermee was het verzet van AWC definitief geknakt.

SDO had er nog niet genoeg van. Tien minuten na de 3-0 bediende Heerschop de ingelopen Glenn Hemmers rond de penaltystip. Hemmers rondde koelbloedig af voor 4-0. Het slotstuk kwam na een goed doorzetten van Dwight Oehlers op het middenveld. Zijn pass werd door Heerschop meegenomen en met veel gevoel neergelegd bij de tweede paal. Invaller Marlon Amankwah kopte tegendraads geweldig in en bracht net als vorige week de eindstand op het bord. Dit was al de zevende assist van de van SDC Putten overgekomen aanvaller. Voor Joost Heerschop betekende dit alweer zijn zevende assist van het seizoen. In combinatie met vijf doelpunten is de nieuwkomer van grote waarde in de seizoensstart van de Bussumse formatie van trainer Koen Janssen.

Door deze overwinning stijgt SDO naar de tweede plek. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen DEM op het programma. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.