SDO opent door belangrijke zege jacht op koppositie

SDO heeft in de top van de zondag Hoofdklasse goede zaken gedaan door RKZVC te verslaan. De ploeg van Koen Janssen won in Zieuwent met 0-2 en nam daardoor de tweede plek over van de opponent, vlak achter koploper Hoogeveen.

De Bussummers begonnen voortvarend tegen RKZVC. Al na zeven minuten leidde deze goede start tot een openingstreffer. Een hoekschop van Glenn Hemmers belandde bij de tweede paal, waar clubtopscorer Joost Heerschop kon binnentikken: 0-1. Door zijn elfde competitietreffer gaat hij aan kop in het topscorersklassement van de competitie. Na dit doelpunt kon SDO wat meer gaan hangen en moest RKZVC het spel maken. De bezoekers verdedigen ijzersterk en stonden in het eerste bedrijf nauwelijks kansen toe.

Vlak na rust kwam RKZVC wel in de positie om iets terug te doen. Een uitbraak over de linkerkant bracht Waldo Rhebergen oog-in-oog met doelman Rolf Hazelaar. De middenvelder schoof de bal naast. SDO controleerde daarna weer de wedstrijd en breidde via
Theo Visser de score uit. Dribbelend vanaf links naar binnen haalde hij vanaf twintig meter de trekker over. Via een stuit verdween de bal in de verre hoek achter doelman Huib Jonkman.

In de periode die volgde nam de druk van de thuisploeg weer toe. Net als in de eerste helft bleven echte kansen uit. SDO stond verdedigend goed en zag RKZVC het duel eindigen met tien man nadat Joey Belterman rood kreeg nadat een overtreding de aanleiding was tot een opstootje rond de middenlijn. Veel verandering bracht het niet meer in de 0-2 eindstand.

Door de overwinning en het puntverlies van de rechtstreekse concurrenten klom SDO naar de tweede plek van de ranglijst. Koploper Hoogeveen, de aanstaande tegenstander, heeft na dertien wedstrijden slecht één punt meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.