SDO rekent in boeiend doelpuntrijk duel af met De Bataven

In een doelpuntenfestijn tegen De Bataven heeft SDO een belangrijke overwinning behaald. De ploeg van Koen Janssen versloeg de bezoekers uit Gendt met 7-3. SDO klom hierdoor weer naar de derde plek in de zondag Hoofdklasse.

Het begin van de wedstrijd wees erop dat het absoluut geen makkelijke middag zou worden voor de Bussummers. De Bataven startte voortvarend en kwam na drie minuten aan de leiding. Bij de tweede paal werkte spits Tim Waterink een voorzet binnen. De bezoekers hadden de wedstrijd in handen en verdubbelden in de twintigste minuut de marge. Balverlies van Dailey Groenewegen bracht de bal uiteindelijk bij Waterink, die Ties van Huet de 0-2 liet aantekenen.

Nadat doelman Rolf Hazelaar met een belangrijke redding de 0-3 voorkwam, viel als een donderslag bij heldere hemel aan de andere kant de 1-2. Uit een hoekschop van Glenn Hemmers kopte Jesse van Huisstede raak. Dat was overigens de eerste doelpoging van de thuisploeg en bleek de inleiding tot een comeback. De gelijkmaker viel wederom uit een corner van Hemmers. In een scrimmage gaf Dino van Essen het laatste zetje. Nog voor de rust nam SDO zelfs de leiding in handen. Hemmers profiteerde van slecht uitverdedigen van De Bataven: 3-2.

Na de rust slaagden de Bussummers erin met vermakelijk spel de voorsprong verder uit te bouwen. Een eigen doelpunt van De Bataven en de tweede voor Van Huisstede zorgden voor een 5-2 tussenstand op het scorebord. De Bataven rechtte daarna even de rug. In de 72ste minuut tekende Waterink tekende voor de 5-3, nadat hij was ontsnapt aan buitenspel en oog-in-oog met Hazelaar koel bleef. Het bleek slechts een oprisping van de gasten. SDO nam het initiatief weer over en bracht in de slotfase via Joost Heerschop en Theo Visser de 7-3 eindstand op het bord.

Door deze overwinning blijft SDO meedoen om de bovenste plaatsen. Door het verlies van koploper Hoogeveen bij MSC loopt de ploeg van Koen Janssen drie punten in. Naaste concurrenten RKZVC en DEM wonnen ook, waardoor er zich een duidelijke top-4 aftekent. Volgende week staat voor SDO de topper tegen RKZVC op het programma. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO