Aramez Popon gaat met zijn broer Rydell voetballen bij DWS

SDO straft fouten Purmersteijn genadeloos af

SDO heeft een einde gemaakt aan de goede reeks van Purmersteijn. De zondag Hoofdklasser won vier thuiswedstrijden, totdat de ploeg uit Bussum op bezoek kwam. Drie fouten na rust werden door SDO keihard afgestraft: 0-3.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De twee verdedigingen overheersten, waardoor de doelmannen nauwelijks werk te verrichten kregen. Dat veranderde in het laatste deel van het eerste bedrijf toen Purmersteijn een drietal mogelijkheden kreeg. Een kopbal van Daniël Schermer miste de juiste richting, uit een pass van Ruben Adney schoot diezelfde Schermer over en de opkomende rechtsback Bowedee Burleson stuitte op SDO-doelman Dion Thomas (ex-AFC en Ajax, red.).

Pas na de rust stichtte SDO het eerste gevaar. Een vrije trap van Dailey Groenewegen werd door Richard de Groot fraai uit de benedenhoek gehaald. De gasten uit Bussum profiteerden vervolgens van persoonlijke fouten bij Purmersteijn. Yassin el Yaakoubi speelde de bal in de voeten van een SDO’er en die zette Roy van Essen vogelvrij voor De Groot om de 0-1 te maken. Nauwelijks drie minuten later probeerde Burleson een fout van invaller Romeo Fecunda te herstellen, maar maakte hij daarbij ook een lichte overtreding op Maikel van Latum. Vanaf elf meter voltrok Rick van der Velden het vonnis: 0-2.

De vers ingevallen Stefan van Wonderen was dicht bij een aansluitingstreffer, alleen ging zijn schot rakelings voorlangs. Purmersteijn ging vervolgens achterin risico nemen en kreeg daardoor na ruim een uur spelen zelfs een derde tegentreffer te verwerken. De Groot moest een rebound toestaan bij een schot van Rowell van der Meer, waar Van Latum dankbaar gebruik van maakte om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien: 0-3.

Het lukte de Purmerenders niet om nog terug in de wedstrijd te komen. Invaller Dyllandro Panka was daar met een schot tegen de kruising het dichtst bij. SDO was beslist niet de betere ploeg, maar werd door fouten van de thuisploeg flink in het zadel geholpen. De Bussummers klimmen op de ranglijst over Purmersteijn heen, dat nu achtste staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.