Home / Algemeen / SDW als eerste Amsterdamse club op kunstgras met kurk

SDW als eerste Amsterdamse club op kunstgras met kurk

SDW krijgt als eerste Amsterdamse club kunstgras met kurk in plaats van rubber. Na de uitzending van Zembla over de mogelijke gevaren van kunstgras met rubbergranulaat is SDW nu de eerste club die haar veld laat instrooien met kurk.

Bestuurslid Benno Rewinkel vindt het een goede zaak dat SDW een kunstgrasveld krijgt met kurk. “De samenleving is innovatief veranderd en het is maatschappelijk eigenlijk onverantwoord meer om op kunstgras te spelen met rubbergranulaat. Ik ben erg blij dat we dit tijdens de wederopbouw van SDW in samenwerking met de gemeente kunnen realiseren. Ik vind het ook een voorbeeld van hoe we het met z’n allen zouden moeten aanpakken.”

De bedoeling was dat het nieuwe kunstgrasveld van SDW na de uitzending van Zembla ingestrooid zou worden met rubbergranulaat. “Ik heb naar aanleiding van de uitzending meteen een mail gestuurd dat we hiermee moesten stoppen,” vertelt Rewinkel. “Het rubbergranulaat stond al klaar op ons complex om te worden ingestrooid, maar het was natuurlijk onverantwoord om dat nu nog te laten instrooien.”

Rewinkel merkt aan het aantal inschrijvingen en de motivatie daarvoor, dat ouders hun kinderen graag weer op gras willen laten voetballen. “Wij hebben nu twee natuurgrasvelden, één kunstgrasveld en nog een pupillenveld. Ouders willen hun kinderen graag bij onze club inschrijven. Het is natuurlijk ook logisch dat ouders niet meer willen dat hun kinderen op kunstgras voetballen. Mijn zoon mag van mij ook niet meer voetballen op kunstgras. Het kan toch niet zo zijn dat iemand over tien jaar kanker heeft door kunstgras. Dat zou een hele kwalijke zaak zijn. Ik heb in ieder geval begrepen dat de KNVB er ook fanatiek mee bezig is. We moeten op korte termijn dit probleem proberen op te lossen.”