Home / Algemeen / SDZ-aanwinst Jamal Lachkar (Roda’46) kwelgeest van FC Almere

SDZ-aanwinst Jamal Lachkar (Roda’46) kwelgeest van FC Almere

FC Almere heeft een grote kans laten liggen om de koppositie in de zaterdag tweede klasse B over te nemen. Terwijl concurrenten Geinoord en Victoria punten lieten liggen, ging de ploeg van Sandor Augustijn met 4-5 onderuit tegen Roda’46. Jamal Lachkar (volgend seizoen SDZ) had een groot aandeel in de doelpuntrijke zege van de subtopper.

Beide ploegen gingen de hele eerste helft gelijk op. FC Almere slaagde er na 25 minuten in om de score te openen. Thiago Paraiso, de meest gevaarlijke man aan Almeerse zijde, maakte zich goed vrij van zijn directe tegenstander en zijn schot verdween buiten het bereik van Roda’46-doelman Jaap de Greef in het net: 1-0. Direct hierna had het zelfs 2-0 kunnen zijn, maar de inzet van Mike de Blieck verdween rakelings naast het doel.

Roda’46 kwam goed terug en had binnen tien minuten na de tegentreffer de achterstand onschadelijk gemaakt. Uit een vrije trap tekende Wesley van Ojen voor de 1-1. Diezelfde Van Ojen maakte er vlak voor rust zelfs 1-2 van. FC Almere moest de rug rechten en wist nog voor de theepauze weer op gelijke hoogte te komen. Met een droge knal bepaalde De Blieck de ruststand op 2-2.

Het publiek was de grote winnaar en aan beide kanten vielen veel spectaculaire momenten te zien voor het doel. De tweede helft was amper drie minuten oud toen Roda’46 de leiding in handen nam. Almere-doelman Gijs Roelofsen had geen schijn van kans bij een strak schot van Freek van Belzen. Opnieuw kwam de thuisploeg goed terug en werd de stand door Barry Smitz gelijk getrokken.

De Almeerders moesten vervolgens wel met tien man verder, omdat Smitz zijn tweede gele kaart kreeg. De bezoekers profiteerden hier optimaal van. Met wat geluk bracht Jamal Lachkar de Leusdenaren op een 3-4 voorsprong en even later maakte de aanvaller er ook 3-5 van. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, al deed FC Almere via Mitchel Smit nog iets terug om de schade wat draaglijker te maken: 4-5.

“Door de uitnederlaag wisten wij dat Roda’46 één van de beste ploegen uit de afdeling is. We hadden de wedstrijd in de hand, maar nadat we met tien man kwamen te staan, moesten we improviseren. Dat brak ons op”, zei Almere-trainer Sandor Augustijn na afloop. Zijn ploeg blijft derde staan, nu op twee punten achter koploper Geinoord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit