SDZ aast op revanche tegen DWS na slechte generale tegen ZTS

In de zondag vierde klasse E heeft kampioenskandidaat SDZ een zeer verrassende nederlaag geleden. De ploeg van Ron van der Velde ging tegen nummer voorlaatst, ZTS, met 2-4. SDZ krijgt snel de kans om die nederlaag weg te spoelen, want dinsdagavond spelen de Amsterdammers tegen DWS voor de tweede periodetitel.

“Dit hadden wij natuurlijk niet vooraf ingecalculeerd”, zei bestuurslid technische zaken Danny Flemming. “De eerste helft waren wij de bovenliggende partij, alleen verzuimen wij te scoren. Toen ZTS na rust de score opende, gingen wij meer risico nemen.” SDZ deed nog iets terug, maar verloor uiteindelijk met 2-4. “De goals hebben we erg makkelijk weggegeven. Dat is natuurlijk niet goed.”

Ondanks de nederlaag zat er toch een apart randje aan de nederlaag. ZTS, dat voorlaatste staat, verraste vorige week ook al tegen de andere kampioenskandidaat RKAV Volendam door met 6-3 te winnen. “Er stonden acht andere spelers op het veld dan in de heenwedstrijd. Dat is natuurlijk gek”, is Flemming verbaasd. “Er gingen al de nodige berichten, maar als die jongens zich keurig hebben overgeschreven en goedgekeurd door de scheidsrechter, is er niets aan de hand. Hoe vreemd het ook is, wij moeten ons verlies gewoon nemen.”

SDZ kan zich snel revancheren van deze nederlaag, want morgenavond (dinsdag) wacht de beslissingswedstrijd tegen DWS voor de tweede periodetitel. “Misschien zullen de spelers en trainer Ron van der Velde er anders over denken, maar ik ben wel blij dat we zo snel tegen een ploeg als DWS spelen. Het is goed voor de spelersgroep en een mooie kans om revanche te nemen op de 1-3 nederlaag eerder dit seizoen.”

“Aan de andere kant zitten we er niet op te wachten om in de strijd om het kampioenschap doordeweeks een extra wedstrijd te spelen”, zegt Flemming over het treffen dinsdagavond op het veld van OSV in Oostzanerwerf. “En misschien doet deze wedstrijd er aan het eind van de rit helemaal niet toe, omdat we allebei voor het kampioenschap gaan en waarschijnlijk toch rechtstreeks of via de nacompetitie kans maken op promotie. DWS is een goede ploeg, in de competitiewedstrijd waren wij te tam en te mat. Nu moeten we wat brutaler zijn.”

DWS is momenteel koploper, SDZ volgt op drie punten op de derde plaats. Daar tussen staat RKAV Volendam met twee punten minder dan DWS. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)