SDZ boekt ruime zege in eerste stap van lang proces

Promovendus SDZ heeft in de derde klasse C overtuigend afgerekend met medepromovendus Alliance’22. De ploeg van de nieuwe trainer Kai Meeuwsse won zeer overtuigend met 6-2. Giliano Eijken en Tim Klassenbos scoorden beide twee keer.

Meeuwsse was over het vertoonde spel in de eerste helft wel te spreken, maar zag zijn team, dat na rust vier keer scoorde, toch behoorlijk verslappen. “We zijn bezig met een proces. Ik ben nieuw hier en de spelers moeten wennen aan mijn manier van spelen. Ik wil dominant voetbal laten zien en dat heeft tijd nodig. Ik denk dat we pas over een week of zes zijn waar ik naartoe wil.”

Binnen een half uur stond SDZ op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Tim Klaasenbos en Thomas Wollersheim. Meeuwsse, die andere andere Joshua Koene, Bram Owusu en Emilio Ye door blessures moest missen, zag zijn elftal na rust in een tijdsbestek van vier minuten uitlopen na een 5-0 voorsprong via Giliano Eijken, Raymon Lagerburg en opnieuw Klaasenbos. Daarna trad de verslapping helemaal in en deed Alliance’22 met twee treffers iets terug. Vijf minuten voor tijd bepaalde Eijken de eindstand op 6-2.

Meeuwsse: “Het is natuurlijk een prima start van de competitie, maar we zijn er nog lang niet. Ik zie het wel groeien en heb er ook alle vertrouwen in. Wel zal het moeilijk worden gezien de ‘beuker van een competitie’ waar we in zitten met ZSGOWMS, Kennemers en United/Davo. Alle drie komen ze uit de tweede klasse en daarin zouden ze niet misstaan. Door de nieuwe competitieopzet (slechts één rechtstreekse degradant, red.) is er via de nacompetitie maar één plek in de tweede klasse te verdienen. Van de vier kanshebbers kunnen er dus maar twee in plaats van drie promoveren. Daar baal ik wel van.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)