SDZ en DWS sluiten eerste seizoenshelft af met speciale derby

SDZ en DWS hopen met een goed gevoel de winterstop in te kunnen gaan. Aankomende zondag sluiten beide ploegen de eerste seizoenshelft af met een Amsterdamse derby in de zondag vierde klasse E. De wedstrijd kent een speciaal randje: er zou eigenlijk op 15 november worden gespeeld aan de Transformatorweg, maar dit duel werd toen uitgesteld na het plotselinge overlijden van DWS-speler Edwin Enrique Baron Torres. Zondag staan de ploegen wel tegenover elkaar.

SDZ-trainer Ron van der Velde kijkt tevreden terug op de eerste seizoenshelft, dat wordt afgesloten als winterkampioen en met een behoorlijk goed doelsaldo. “Ik had niet verwacht dat de wedstrijd tegen SDOB (9-0) zo zou uitpakken. Op een gegeven moment ging het echt lopen en vloog alles erin. Afgelopen zondag tegen Jisp moesten we gewoon drie punten pakken, heel blijven en geen schorsingen oplopen.”

Tegenstander DWS is ook goed bezig de laatste weken en pakte zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Toch hadden het volgens trainer Guus Uhlenbeek ook negen punten kunnen zijn. “We waren tegen Ilpendam (2-2) eigenlijk heer en meester en hadden het in de eerste helft echt moeten afmaken. We creëren heel veel kansen maar maken ze niet af. Dat was ook het probleem tegen Volendam. Uiteindelijk maken zij wel de kansen en verlies je.”

SDZ-trainer Ron van der Velde.
SDZ-trainer Ron van der Velde.

Beide ploegen beschikken over een fitte selectie en het belooft een spannende wedstrijd te worden. “Wij zijn compleet en zitten in een flow, dus wij staan er heel goed voor. DWS is echter wel een lastige tegenstander. De kracht van DWS is dat ze echt een eenheid zijn geworden en daarnaast ook veel individuele kwaliteiten hebben,” vertelt Van Der Velde.

Ook DWS is nagenoeg compleet voor zondag. “Wij missen alleen een paar spelers die al langer geblesseerd zijn. Maar gelukkig kan ik beschikken over een brede en gretige selectie. SDZ is een sterke ploeg met vooral in de voorhoede gevaarlijke en snelle aanvallers. We zullen ons niet gaan aanpassen aan SDZ en wel gewoon ons eigen spel spelen in balbezit. Bij balverlies zullen we echter wel moeten waken voor hun snelheid en niet met te veel ruimte in ons rug spelen.”

DWS-trainer Guus Uhlenbeek in het pak van zijn oude werkgever Pancratius.
DWS-trainer Guus Uhlenbeek in het pak van zijn oude werkgever Pancratius.

Van der Velde is er zondag zelf niet bij omdat hij op vakantie gaat naar de Kaapverdische eilanden, maar hij verwacht een overwinning van zijn ploeg. “Ik verwacht dat ik na de wedstrijd een SMS of een App krijg met een goed resultaat. Hoofd technische zaken Danny Flemming neemt het zondag over en hij is ook zeer betrokken bij het eerste elftal, dus ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Uhlenbeek is zich ervan bewust dat het een belangrijke wedstrijd is voor zijn ploeg. “Als we echt wat willen moeten we zondag winnen. Bij winst doen we erg goede zaken. We zullen er in ieder geval een wedstrijd van maken en tot het einde keihard knokken. Dan zien we aan het einde van het duel wel waar we staan.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)