Donny Kessing

SDZ en Kessing gaan nog een jaar langer door

SDZ heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan voor komend seizoen. Het is de club namelijk gelukt om sleutelspeler Donny Kessing nog een jaar aan zich te binden.

Totaalplaatje

Kessing heeft het ontzettend naar zijn zin bij SDZ. “Er is gewoon gezelligheid en de club biedt mij enorm veel kansen”, vertelt hij. “Naast mijn activiteiten op het veld ben ik momenteel Hoofd Jeugdopleiding en wil ik mijn TC1-diploma halen. Die combinatie wil ik eigenlijk niet loslaten. Uiteindelijk is het doel misschien wel om trainer van SDZ 1 te worden.” Het gaat Kessing dan ook om het totaalplaatje. “Er is gewoon een erg leuke groep mensen, maar het is ook het bestuur en de vaste supporters. Bovendien kan Amsterdamse gezelligheid zeker niet ontbreken. De gezelligheid is altijd aanwezig, dus dat is sowieso fijn om in te voetballen.”

Promotie

Komend seizoen gaan wél hier en daar wat aspecten bij SDZ veranderen. “De trainer gaat natuurlijk wél weg, al vind ik het ook leuk dat we weer een nieuwe uitdaging hebben. Volgens mij heeft nog niemand met de nieuwe trainer gesproken, dus ik ook niet. Ik ben blij dat de assistent-trainer en regelaar Remon van der Star blijft, dus dat biedt vastigheid. Maar uiteindelijk staan we volgend seizoen allemaal weer op nul. Ik denk echter dat we een groep hebben die heeft bewezen ook het niveau van de Hoofdklasse aan te kunnen.”

Overigens vindt Kessing het nog te vroeg om uitgebreid over promotie te praten. “Iedereen praat over de Hoofdklasse, zelfs ik nu, maar zo zeker is dat natuurlijk niet”, merkt hij op. “We gaan er alles aan doen om het te bereiken, maar zo eenvoudig gaat het natuurlijk niet worden. We staan drie punten achter op De Zouaven, dus we hebben nog wat goed te maken.”

Jeugdafdeling

SDZ presteert ook buiten het veld naar behoren, vertelt Kessing. “Binnen de gehele club doen we het simpelweg uitstekend. Het is enorm fijn om daar onderdeel van te zijn en daar wat aan bij te kunnen dragen. Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met de jeugd en de eerste teams gaan inmiddels allemaal richting de Divisies. Dus er gaan honderd procent spelers doorstromen. De BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties, red.) moeten dan niet teveel spelers bij ons weghalen, al zijn we enorm blij als die jongens de kans krijgen. Van het Onder 10-team gaan nu bijvoorbeeld drie spelers naar een profclub en er lopen drie spelers stage, dus we hopen dat daar nieuwe spelers voor terugkomen. Voor ons een mooie uitdaging om weer een natuurtalent op te leiden.”

Voor nu richt Kessing zich op de titelstrijd met SDZ. “Ik heb er enorm veel zin in, zeker met het belangrijkste doel om kampioen te worden. Dan kunnen we voor het eerst in de historie van SDZ Hoofdklasse gaan spelen en onze trainer (Kai Meeuwsse, red.) het afscheidscadeau geven dat hij verdient”, aldus Kessing.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

SDZ haalt Yilmaz voor komend seizoen: “Mooie, nieuwe uitdaging”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ