SDZ er niet in geslaagd om punt te stelen in Bussum

Op bezoek bij SDO in Bussum heeft SDZ een 2-0 nederlaag geleden. Terecht, zo vond SDZ-trainer Mark Steur, al hadden de Amsterdammers een grote kans om een puntje te stelen.

In de eerste helft vielen er geen goals, al miste SDO nog wel een penalty. Na rust werd er wel gescoord.

De 1-0 viel uit een corner. Nadat de Amsterdamse goalie onder de bal door ging, werd de bal bij de tweede paal binnen gekopt door Tico Mulder. SDO had de betere kansen, maar met nog een kwartier te gaan, kreeg SDZ de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De bal ging op de stip nadat Mariano Olf in de zestienmeter naar beneden werd gehaald. Ook aan de Amsterdammers was het nemen van een penalty zondagmiddag echter niet besteed.

Uit de aanval die daarop volgde maakte SDO de 2-0. Waar de Amsterdammers dachten dat de bal over de achterlijn zou lopen, ging de thuisploeg er nog voor. De bal werd binnen gehouden, voorgegeven en in het doel gewerkt. “Dat was een mokerslag, daarna was het duel ook gespeeld”, aldus Steur.

“Qua kansenverhouding heeft SDO zeker verdiend gewonnen, maar door die penalty hoop je toch een puntje te kunnen stelen. Dat is ook een bepaalde volwassenheid waar je als ploeg naartoe wilt, dat je zo’n punt dan toch pakt. Maar hier kunnen we ook weer van leren en volgende week moeten we er weer staan.” 

Volgende week wacht voor SDZ een derby tegen De Meer, dat beide duels tot nu toe won. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ