Omar Limon

SDZ haalt Limon binnen: “Kan niet wachten”

Omar Limon is vanaf aankomende zomer te zien in het shirt van SDZ. “De ambities van SDZ spreken mij enorm aan. Het spel dat de club daarbij wil spelen, vind ik zeer interessant”, vertelt hij over de overstap.

Clubkeuze

Limon verlaat zijn huidige club Ter Leede, waar hij sinds februari 2019 actief was. “Beleidsmatig zijn er bij Ter Leede een aantal beslissingen gemaakt. Wanneer je vervolgens aan jezelf merkt dat je jouw sport op een andere manier wil bedrijven, dan moet je simpelweg bepaalde keuzes maken. Of ik sowieso weg wilde? Ik ben wel verder gaan kijken, al was het niet zeker dat ik weg ging. Ik heb aangegeven wat er speelde en dat ik verder ging kijken.”

Het resulteerde voor de centrumaanvaller in een zoektocht die uiteindelijk in Amsterdam uitmondde. “Ik ben op een gegeven moment met SDZ in gesprek geraakt, mede omdat mijn vader (trainer tweede elftal, red.) en broertje (voetballer, red.) daar actief zijn. Dat was een dusdanig goed gesprek, dat het uiteindelijk is uitgedraaid tot een overstap.”

Ervaring

Met zijn 29 jaar haalt SDZ in een keer een behoorlijke hoeveelheid ervaring naar de vereniging. Limon speelde in zijn carrière zeven jaar voor SV Huizen (eerste klasse en hoofdklasse), één jaar voor RKSV DCG (tweede klasse), twee jaar voor JOS Watergraafsmeer (hoofdklasse en eerste klasse), één jaar voor OFC (derde divisie) en anderhalf jaar voor Ter Leede (derde divisie). “Spelers die langer meelopen, brengen simpelweg iets met zich mee wat gevraagd gaat worden als je de ambities hebt om hoger te gaan voetballen. Dan kunnen die aspecten op bepaalde momenten net doorslaggevend zijn.”

Hoofdklasse

Limon is voornemens om zijn periode bij SDZ in grote prestaties te laten resulteren. “Ik hoop natuurlijk op succes. In welke vorm dat zal zijn, dat moet simpelweg blijken.” Mogelijk speelt hij met SDZ direct in de hoofdklasse, maar dan moeten de Amsterdammers dit seizoen wél weten te promoveren. “Mocht dat niet het geval zijn, dan is er eveneens geen man over boord. Dan gaan we volgend jaar onze stinkende best doen om het dan te bewerkstelligen. Als het wél het geval is, dan is natuurlijk de doelstelling om het volgend seizoen zo goed mogelijk in de hoofdklasse te doen.”

SDZ kent komend voetbaljaar een hoop nieuwe spelers, waarmee het op nog een hoger niveau hoopt te komen. “Het is altijd even afwachten, want eerlijk gezegd ken ik de nieuwe spelers niet”, vertelt Limon eerlijk. “Wél ken ik een hoop spelers die nu al bij SDZ voetballen, want ik kijk al geregeld daar. Het bevalt me zeker wat ik zie, dus ik kan niet wachten om met de jongens samen te spelen”, beëindigt Limon.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Fiddani nieuwe keeper SDZ: “Samen de weg omhoog maken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ