Sil Fiddani

Fiddani nieuwe keeper SDZ: “Samen de weg omhoog maken”

Sil Fiddani is de volgende versterking bij het ambitieuze SDZ. De doelman moet aankomend seizoen de strijd aangaan met Mitchel Vincken en Stef de Borst.

Studie

De 1 meter en 89 centimeter lange doelman kwam per toeval bij SDZ terecht. “Ik ga in Amsterdam studeren, waardoor ik daar samen met een vriend ook ga wonen. Dus ik zocht een voetbalclub. Via Maxim van der Meer, die net bij SDZ heeft getekend, kwam ik bij het bestuur terecht. Vervolgens heb ik een gesprek gehad met het bestuur en de trainer. Dat beviel me enorm en de voorwaarden zagen er goed uit. Het is een club met mooie ambities, waar ik voor mijn gevoel goed in pas. Vandaar de keuze om naar SDZ te gaan.” Op dit moment staat Fiddani onder de lat bij VV Berkum, in de Hoofdklasse zaterdag.

Concurrentie

De jonge sluitpost kreeg van de club te horen dat hij een goede kans heeft op speeltijd, ondanks dat hij twee goede concurrenten heeft. “Ik ben nog een jonge keeper, dus het is belangrijk dat ik speel”, legt Fiddani uit. “De club geeft me gelukkig de mogelijkheid om te spelen. Ik weet dat ik talent heb, dus daarom wil ik de strijd graag aangaan om volgend jaar eerste keeper te zijn bij SDZ.”

Fiddani weet nog niet wat het niveau van zijn mede-keepers is. “Persoonlijk ken ik de andere doelmannen niet, maar vanuit het bestuur is me zeker meegedeeld dat ik een grote kans maak om te spelen. Zo heb ik meegetraind met de keeperstraining en toen zeiden de trainers dat ik zeker niet onderdoe van het niveau van de concurrenten. In de voorbereiding ga ik mezelf gewoon laten zien, en dan moge de beste winnen.”

Traject

De doelman komt bij een club terecht met grote ambities. SDZ speelt momenteel nog eerste klasse, maar hoopt nog dit seizoen richting de hoofdklasse te promoveren. Komend seizoen moet de nieuwe trainer Thijs Sluijter het traject voortzetten. Dat doet hij met aanwinsten als Jessie Vink, Cani Yilmaz en Maxim van der Meer én de huidige sterkhouders die stuk voor stuk hebben bijgetekend.

Fiddani hoopt eveneens belangrijk te zijn voor de club. “Ik ben een jonge keeper van twintig jaar oud en woon de komende vier tot vijf jaar in Amsterdam. Het zou dan ook mooi zijn om komend seizoen in te stappen in de trein en samen de weg omhoog te maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sil Fiddani

SDZ presenteert Jessie Vink als versterking voor komend seizoen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ