Home / Algemeen / SDZ heeft even nodig om op stoom te komen tegen PVCV

SDZ heeft even nodig om op stoom te komen tegen PVCV

Direct na de winterstop heeft zondag tweedeklasser SDZ geen fout gemaakt tegen hekkensluiter PVCV. Na een moeizame eerste helft stelde de ploeg van Kai Meeuwsse in het tweede bedrijf orde op zaken. Door een 3-1 overwinning blijven de Amsterdammers koploper.

“Er moesten wat kolen in de machine, de trein is terug op de rails gezet en moet weer gaan stomen”, zei Meeuwsse. Hij was zich er als geen ander van bewust dat zijn ploeg tijdens de eerste competitiewedstrijd van 2019 eigenlijk alleen maar kon verliezen. “Je ziet het vandaag gebeuren. Ajax, PSV, JOS/Watergraafsmeer. Zoveel ploegen die het jaar goed afsluiten, een positief trainingskamp hebben en het daarna weer moeten oppakken. Tegen ploegen die met het mes tussen de tanden spelen en een hele andere instelling hebben dan aan het begin van het seizoen. Vanaf dag één moet je scherp zijn.”

De Amsterdammers waren dat in de eerste helft nog niet. Jamal Lachkar opende na een goede combinatie met Tim Groenewoud weliswaar de score, echt overtuigen deed SDZ nog niet. “PVCV speelde 4-4-2, maakte het ons lastig en een lange bal kan een keer verkeerd vallen.” Dat gebeurde ook. Door een gelijkmaker halverwege de eerste helft moest Meeuwsse tijdens de rust een paar dingen omzetten om duur puntverlies tegen de hekkensluiter (pas twee punten behaald, red.) te voorkomen.

“De tweede helft waren we heer en meester”, zag hij. Uit een voorzet van Romello Austin kopte Evert van der Linde snoeihard raak en vlak voor tijd bepaalde Floris Reurts de eindstand op 3-1. Er zat een discutabel luchtje aan dat doelpunt, omdat er een duel aan vooraf ging waar ze bij PVCV appelleerden voor een overtreding. De scheidsrechter keurde de treffer goed. SDZ kon een 3-1 overwinning noteren. Omdat concurrent SO Soest ook won, blijft de voorsprong vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman