SDZ hoeft niet te imponeren om FC Abcoude te verslaan

Met zes punten uit twee wedstrijden beleeft promovendus SDZ een uitstekende start van het debuutseizoen in de zondag tweede klasse B. Ook van FC Abcoude werd gewonnen (1-3), maar echt sprankelend was het nog niet. Maar matige wedstrijden moet je ook kunnen winnen.

“We hebben gewoon niet goed gespeeld”, trapte Meeuwsse af. “We hadden de rust niet, het was een beetje onsamenhangend. Ik denk dat we vergeten zijn om te voetballen.” Dat liet de oefenmeester halverwege de eerste helft ook duidelijk merken aan zijn spelers. Terwijl hij met aanvoerder Raymon Lagerburg aan het communiceren was, kopte Evert van der Linde uit een hoekschop van Robin de Weij raak. Dat was de 1-2, waarna de Amsterdammers iets meer de controle over de wedstrijd kregen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was een grote chaos, van beide kanten. Het golfde op en neer, met kleine speldenprikjes, maar er was totaal geen controle. Dat veranderde gedeeltelijk nadat Lennart Bril, net als vorige week tegen Elinkwijk, de score opende voor de Amsterdammers. De van WVHEDW overgekomen aanvaller liep na een kwartier een voorzet van Floris Reurts bij de tweede paal binnen.

Binnen vier minuten had FC Abcoude de stand gelijkgetrokken. Van der Linde vloerde Menno Bosch, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Vanaf elf meter maakte Ivo de Waal geen fout: 1-1. Ondanks de gelijkmaker zat de thuisploeg niet lekker in de wedstrijd en lukte het ook niet om hierin te groeien. “Ik had meer verwacht van mijn team”, vertelde trainer Petar Djenic. “Qua voetbal, strijd, doelpunten te makkelijk weggegeven. Op belangrijke posities waren wij niet scherp genoeg.”

Nadat Van der Linde dus zijn fout goedmaakte met de 1-2, had SDZ de controle over de wedstrijd, zonder echt groots te voetballen. In de eerste helft verzuimden Bril (recht op doelman Jeffrey IJmker) en Jamal Lachkar (schot gekraakt) de marge te vergroten, na ruim een uur spelen deed Lagerburg dit wel, uit een fraaie lange bal van Van der Linde. Met die 1-3 was de wedstrijd ook grotendeels beslist.

FC Abcoude probeerde nog iets terug te doen. Daan Post knalde van dichtbij hoog over en aanvoerder Magdy Ibrahim mikte ruim een meter naast het doel. Twee minuten voor tijd leek de thuisploeg opnieuw geholpen te worden door SDZ om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Onder het oog van de scheidsrechter werd Post door Floris Reurts geduwd. Opnieuw mocht De Waal aanleggen vanaf elf meter, alleen schoot hij deze keer wild over.

De nederlaag kon niet meer voorkomen worden, zag Djenic. “SDZ was gewoon een klasse beter.” Als invallers Issam el Bakkali (via de handen van IJmker tegen de paal) en Cerezo Hartgers (recht op IJmker af) het vizier beter op scherp zouden hebben, had het verschil door de Amsterdammers nog groter gemaakt kunnen worden. Dat bleef FC Abcoude bespaard.

Na twee wedstrijden heeft SDZ nog altijd een foutloze score. Al bleef Meeuwsse na afloop kritisch. “Dit was niet het SDZ wat ik normaal gesproken zie. Een goede start, maar daar is ook alles mee gezegd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.