SDZ maakt geen fout op weg naar beslissingsduel met Ilpendam

Een beslissingsduel tussen SDZ en Ilpendam op zondag 21 mei moet bepalen wie zich kampioen mag noemen van de vierde klasse E. De twee koplopers maakten allebei geen fout in de laatste competitiewedstrijd. SDZ won op eigen veld met 3-0 van subtopper Nieuw West United.

Op de tweede speeldag beloofde Ron van der Velde dat zijn ploeg na 26 wedstrijden bovenaan zou eindigen. Daar hield de trainer van SDZ zich aan. “Maar ik was nu graag kampioen geweest.” In de laatste weken lieten de Amsterdammers wat steekjes vallen, met nederlagen bij IVV en Purmerend, waardoor zij de koppositie nu moeten delen.

Met de verwachting dat Ilpendam eenvoudig van Buiksloot zou winnen, zat er voor SDZ maar één ding op: zelf ook drie punten pakken. De Amsterdammers begonnen op eigen veld goed, want binnen drie minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Na een fraai uitgespeelde aanval haalde Robin de Weij verwoestend hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied.

Vervolgens verzuimde SDZ verder uit te lopen. Doelman Abdelali Tafi weerhield Tim Klaasen-Bos en Anouar Boussatta van het scoren en was alert op een verrassend harde terugkopbal van verdediger Abdelnasser Tachfi. Het enige moment dat de sluitpost nog gepasseerd werd, stond Omar Ahdala op de doellijn om de inzet van Klaasen-Bos op tijd weg te werken.

In het slot van de eerste helft kwamen de gasten niet verder dan een paar speldenprikjes die niet gevaarlijk genoeg waren voor SDZ-doelman Mitch van Dijk. Na de rust gaf de thuisploeg helemaal geen kans weg, maar ging het wel erg laconiek om met de gecreëerde mogelijkheden. Van der Velde: “We trainen er zo vaak op en dan vliegt alles erin, maar in een wedstrijd lukt het op één of andere manier niet.”

Na ruim een uur spelen maakte Boussatta aan alle onzekerheid een eind. Hij controleerde een lage voorzet van De Weij en schoof deze langs Nafid: 3-0. Klaassen-Bos en Lucas van Straalen lieten nog een grote kans op de 3-0 onbenut, de 18-jarige invaller Cerezo Hartgers deed dit beter. Hij wurmde zich in de blessuretijd tussen twee verdedigers door en rondde koelbloedig af. Daarmee bepaalde Hartgers de eindstand op 3-0.

Direct na de wedstrijd ging de blik alweer op volgende week. SDZ heeft nog iets goed te maken tegen Ilpendam. Op de eerste speeldag waren de Amsterdammers niet compleet en werd er met 3-2 verloren, eind januari verspeelde SDZ een riante voorsprong tegen tien man en mocht het achteraf nog blij zijn met een 4-4 gelijkspel. “Het wordt een wedstrijd tussen een sterk team dat altijd goed terugkomt uit een achterstand (Ilpendam) tegen een ploeg die voetbaltechnisch beter is (SDZ)”, keek Van der Velde al vooruit.

Een week geleden werd er al voorzichtig gesproken met Ilpendam over een beslissingswedstrijd. Ilpendam wil op gras bij De Meteoor, SDZ heeft al een akkoord bereikt met OSV om op kunstgras te spelen. De clubs gaan nu in overleg. Mochten zij er samen niet uitkomen, gaat de KNVB beslissen.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag vierde klasse E.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!