SDZ pakt in slotfase verdiend punt tegen Swift

In de zondag vierde klasse E heeft koploper SDZ twee dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Ron van der Velde speelde de gehele tweede helft met tien man, nadat aanvoerder Dennie Klaasen-Bos het veld vlak voor rust had moeten verlaten vanwege zijn tweede gele kaart. Ondanks de ondertal situatie was SDZ de bovenliggende partij, maar kon de thuisploeg dit niet omzetten in doelpunten. Dankzij een rake vrije trap van Robin de Weij werd het vlak voor tijd alsnog 1-1.

SDZ wist in de openingsfase van het duel meteen al een goede kans te creëren. Een afstandsschot van Robin de Weij verdween aan de verkeerde kant van de paal. Diezelfde de Weij kreeg in de twintigste minuut nog een goede mogelijkheid om de score te openen, maar ditmaal belandde zijn inzet op de lat.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer en het lukte beide ploegen niet om veel uitgespeelde kansen te creëren. De openingstreffer kwam dan ook niet geheel verassend uit een strafschop. Na een overtreding van Anouar Boussatta op Thomas Terstegen legde scheidsrechter Brandt de bal op de stip. De penalty werd vervolgens door Daan Wessels keurig binnengeschoten: 0-1.

SDZ kreeg vlak voor rust nog een klap te verwerken. Aanvoerder Dennie Klaasen-Bos kreeg in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart, na een overtreding op Jens Kimmel. Hierdoor moest de thuisploeg de gehele tweede helft met een man minder spelen. Ondanks het ondertal bleef SDZ de betere ploeg, met name omdat ze zich een stuk slagvaardig toonde in de duels. De Amsterdammers waren alleen niet scherp in de afronding en hielden Swift op die manier in leven.

Na een strakke voorzet van Tim Klaasen-Bos schoot invaller Mariano Olf de bal voor de tweede keer op de lat en bleef SDZ tegen een achterstand aankijken. Robin de Weij was in de 73ste minuut nog dichtbij de gelijkmaker, maar ook zijn derde grote kans van de wedstrijd werd geen doelpunt dankzij een redding van Jamir Cornelia.

SDZ ging in de slotfase ‘alles of niks’ spelen en daardoor kreeg Swift in de 87ste minuut nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslissen. De inzet van Francis Hocks werd echter door SDZ-keeper Mitch van Dijk keurig tegengehouden.

In de negentigste minuut sleepte de thuisploeg alsnog een punt uit het vuur. Een indraaiende vrije trap van De Weij werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. Anouar Boussatta pakte de bal snel uit het goal in de hoop nog een winnende treffer te kunnen maken, maar daar was keeper Cornelia niet van gediend. De doelman van Swift zou een slaande beweging richting Boussatta hebben gemaakt, waarna een massaal opstootje op het veld ontstond en de wedstrijd kort werd gestaakt. Na de hervatting gebeurdem in de resterende twee minuten verder weinig meer, waardoor SDZ averij oploopt in de strijd om het kampioenschap. De voorsprong van de ploeg van Ron van der Velde op achtervolger Ilpendam is geslonken naar drie punten.

Klik hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag vierde klasse E

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)