SDZ presenteert Jessie Vink als versterking voor komend seizoen

Jessie Vink zet komend seizoen zijn voetballoopbaan voort bij SDZ. De voormalige speler van Katwijk en huidige voetballer van Alphense Boys raakte overtuigd van de ambities die de club momenteel uitstraalt. “Twee weken geleden heb ik een gesprek gehad bij SDZ en een paar dagen later was ik er wel uit”, vertelt Vink.

Transfer

Vink nam de afgelopen periode het besluit bij Alphense Boys niet verder te willen, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe club. “Ik woon sinds een jaar op Halfweg, dus SDZ is dan vlakbij. Hier en daar heb ik gesprekken gehad met zaterdagclubs, maar daar kwam ik niet echt uit. Via Davey Claus, die in het eerste elftal van SDZ speelt, kreeg ik toen een berichtje of hij mijn telefoonnummer mocht geven, omdat hij zag dat ik bij mijn huidige club wegging. Dat vond ik goed.” SDZ belde hem al snel op of hij een gesprek wilde voeren dat dus twee weken geleden plaatsvond. “Het klinkt als een geweldige club die met een mooi plan bezig is, dus toen was ik eigenlijk snel overtuigd.”

De linksback had verschillende beweegredenen om bij zijn huidige club weg te gaan. “Er zijn nu vijf jongens die weggaan bij Alphense Boys, allemaal basisspelers, en ik heb niet het idee dat daar jongens voor worden teruggehaald. Ook het groepje waarmee we op donderdagavond vaak nog even blijven hangen, gaat vertrekken. Dus de gezelligheid verdwijnt ook. Ik heb zeker het idee dat SDZ een leuke en gezellige club is, dus dat heeft mij zeker overgehaald om hier te tekenen.”

Verwachtingen

Tijdens de gesprekken ontmoette Vink de nieuwe trainer voor komend seizoen: Thijs Sluijter. “Hij was er heel duidelijk in dat hij mij er graag bij wil hebben, dus dat gaf mij ook zeker een goed gevoel. Wat mijn rol wordt binnen het team? Nee, daar hebben we het nog niet over gehad. Maar een jonge, linksbenige linksback wilde hij graag toevoegen aan zijn selectie. Bovendien heb ik altijd al op een hoog niveau gespeeld, dus hij zag me graag komen.”

Met zijn overstap doet Vink wellicht wél een stap terug. Waar Alphense Boys in de hoofdklasse uitkomt, speelt SDZ momenteel nog in de eerste klasse. Promotie lijkt er dit seizoen in te zitten, maar zeker is dat nog lang niet. Hoe kijkt Vink tegen een eventuele stap omlaag aan? “Daar ben ik mezelf zeker van bewust. Maar mocht SDZ dit seizoen niet promoveren, dan gaan we daar uiteraard volgend jaar volledig voor. Er komen volgend jaar natuurlijk een hoop nieuwe jongens bij, dus met de versterkingen kunnen we het dan volgend jaar gaan waarmaken”, aldus Vink.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob Römer

SDZ haalt Yilmaz voor komend seizoen: “Mooie, nieuwe uitdaging”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ